Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vaříme s Lindou - Indické rizoto

Vaříme s Lindou - Indické rizoto

Potřebujeme:

4 porce:

500g mletého hovězího masa

event. 1-2 lžíce oleje

1 větší cibule

2-3 stroužky česneku

Sůl

Pepř

Kari – množství dle chuti

event. kurkuma pro barvu

1 lžička lístů šalvějě nasekaných na drobno nebo koriander (sušený nebo čerstvý)

1 lžička sušeného zázvoru (pokud použijeme čerstvý nebo sterilovaný dáme jenom půl lžičky)

Chili paprička – čerstvá, sušená, koření nebo sambak oelek – množství dle chuti

Event. kostka hovězího vývaru nebo masox

3dl rýže

6dl vody

1 paprika (nejlépe červená pro celkovou barvu, ale klidně lze použít tu, kterou zrovna máme doma)

Hrst hrozinek

Hrst zeleného mraženého hrášku

Strouhaný sýr (nejlépe to chutná s obyčejným, s parmazánem to není ono)

Postup:indicke rizoto

Mleté maso osmahneme na sucho společně s najemno nakrájenou cibulí a česnekem. Pokud maso nepustí štávu přidáme olej. Osmažené maso osolíme, opepříme, přidáme šalvěj nebo koriander, zázvor, chili a zasypeme kari kořením. Pokud není směs dostatečně žlutá přidáme trošku kurkumy. Všechno pořádně promícháme, přidáme rýži, osmahneme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ochutnáme a event. přidáme kostku vývaru či masoxu. Snížíme teplotu a dusíme pod pokličkou dokud rýže nezměkne.

Pár minut před dokončením přidáme na malé kousky nakrájenou papriku.

Když je rýže měkká vypneme sporák a do hotového pokrmu zamícháme hrášek a hrozinky. Přiklopíme a necháme asi 5minut stát dokud se hrášek neprohřeje a hrozinky nenasáknou.

Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Pokud máme chuť na změnu místo sýra posypeme strouhaným kokosem, pokud nemáme po ruce kokosový ořech klidně použijeme strouhaný kokos ze sáčku (ten co se používá na vánoční cukroví).

PS: na fotce jsem to trošku přehnala s hráškem

Linda


12.5.2014   Rubrika: Rýže   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou - Indické rizoto

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 14.5.2014 19:01

evropka: a pak je riziko to sníst....smajlik - 5

 
evropka
evropka - 13.5.2014 19:11

někdy dostanu chuť na takový socialistický rizikosmajlik - 72 nebo spíš školní....smajlik - 72

 
celina
celina - 13.5.2014 8:23

smajlik - 54taky zkusím, no a přestože já můžu rozinky i v "guláši"smajlik - 34, tak tady je budu muset vynechat, protějšek je neeeesmajlik - 26
sharon: cukroví dojídám ještě teď a je to vánočnísmajlik - 68, řekla bych, že možná je ještě lepší, ale ono to bude jen zdání, když si vezmu jen občas, "na chuť" a ne povinně vánočněsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 13.5.2014 8:12

orinka: jo, jo, to dělám léta ...dorty , cukroví i z kynutého těsta....po vytažení jak čerstvésmajlik - 47

 
Jarča*
Jarča* - 13.5.2014 7:55

Vypadá to dobřesmajlik - 47. Ale já bych zase vynechala ty rozinkysmajlik - 16

 
orinka
orinka - 13.5.2014 5:47

sharon: vidíš, jak málo stačí k radostismajlik - 35 - já zas včera kamarádce poradila, že do mražáku může vstrčit i čerstvě napečené cukroví či jiné sladké pečivo, znala dát tam jen chleba a rohlíky.

 
sharon
sharon - 12.5.2014 17:59

já stará konzerva si pojedu rizoto dál podle svého smajlik - 26....teď jsem dělala žampionové z bulguru a bylo mňam....tady mi přijde dodně chutí dohromady..smajlik - 76 tímto DĚKUJI Orince za seznámení s panem Bulgurem....smajlik - 68smajlik - 68

 
kubikm
kubikm - 12.5.2014 17:48

jen pro zajímavost
kurkuma sice krásně barví...ale pozor...PŮSOBÍ PROTI RAKOVINĚ
doporučujismajlik - 105

 
orinka
orinka - 12.5.2014 11:15

asi bych radši použila mleté vepřové - jednak není tolik suché a když Indie, tak dodržovat pravidlo, že kráva je tam posvátná!smajlik - 58smajlik - 16

 
orinka
orinka - 12.5.2014 11:15

dadka: indické pokrmy musí být hodně voňavé, to je typické pro Indii. Čas od času je na to chuť.

 
dadka
dadka - 12.5.2014 10:49

Není to moc navoněné tou spoustou bylinek? Jinak to vypadá moc dobře. Miluji rýži na všechny možné způsoby, určitě to zkusím.

 
monja
monja - 12.5.2014 7:43

Linda: vypadá to moc pěkně smajlik - 47
PS: my hrášek rádi smajlik - 68

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 12.5.2014 7:41

Vypadá to dobře. Zbylo mi spousta rýže, tak něco podobného zplodím.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.