Zapečený bramborák
Potřebujete: 1 kg uvařených brambor ve slupce, 1 vejce, 1/4 l mléka, 25 dkg hrubé mouky, 20 dkg salámu (Gothaj), 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku.
Postup: Do mísy nastrouháme oloupané vychladlé brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, mléko, prolisovaný česnek, na kostičky pokrájený salám. Vše rukou spojíme. Pekáč řádně vymastíme a naplníme touto hmotou. Urovnáme, poklademe vločkami másla a dáme zapéci do trouby, až se udělá křupavá kůrčička (při 200 °C asi 40 minut). Je to samostatný pokrm, zapíjíme mlékem.
Chci jen dodat, že je to velmi levné, vynikající chuti, syté. Mě to naučila babička, mé děti to zbožňují a koho jsem to naučila, ten byl spokojen.
Recept nám zaslala čtenářka Danuše Neumannová.
18.5.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5