Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Fenyklové brambory

Fenyklové brambory

Potřebujete: několik fenyklových bulv (celkem 500 g), 20-30 dkg brambor, smetanu na vaření, zeleninový bujon, vejce, muškátový oříšek, kozí nebo ovčí sýr

Postup: Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky. Z fenyklu odstraníme vnější listy, bulvu nakrájíme na 3-4 kousky a dáme povařit do vroucí vody spolu se lžičkou zeleninového bujonu. Vzniklý vývar uchováme a fenykl nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dno vyložíme plátky fenyklu a brambor. Trochu fenyklového vývaru smícháme s necelou smetanou na vaření (případně zakysanou smetanou), přidáme žloutek a rozdrobený tvrdý ovčí nebo kozí sýr, strouhneme muškátový oříšek a opatrně dosolíme. Smetanovou omáčkou zalijeme zeleninu a dáme zapéci do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut při 180 °C.

Lenka Moučková


30.6.2008   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Fenyklové brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
hancze
hancze - 30.6.2008 15:52

Aja: ja rada fenykl, brambory se smetanou a kozi aji ovci syr smajlik - 68

 
Aja
Aja - 30.6.2008 13:11

hancze: Fakt jo? Mně to zní dost nejedlesmajlik - 55

 
hancze
hancze - 30.6.2008 4:43

smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.