Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

První vánoční cukroví v nové domácnosti? S našimi tipy to zvládnete levou zadní!

První vánoční cukroví v nové domácnosti? S našimi tipy to zvládnete levou zadní!Od vánočních svátků nás dělí už jen pár týdnů, a tak je třeba začít s klasickými přípravami, které jsou nezbytné pro to, abychom tento čas mohli využít k plnohodnotnému odpočinku a pohodě. Nejde však pouze o generální úklid a nákup vánočních dárků...
pošlete nám recept

Klobáskové brambory

Klobáskové brambory

Potřebujete: 1 kg brambor, 25 dkg pikantní klobásy, 10 dkg vypeckovaných černých oliv, plátkový sýr, mléko, olej

Postup: Brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě. Pak je vidličkou nahrubo rozmačkejte, přidejte čtyři polévkové lžíce vlažného mléka a čtyři lžíce olivového oleje (můžete nahradit máslem či větším množstvím mléka). Pikantní klobásu oloupejte a nakrájejte na kolečka, orestujte ji na pánvičce. Olivy nakrájejte na kolečka.

Tukem, který klobása pustila, vytřete zapékací misku. Pak ve vrstvách klaďte bramborovou kaši, kolečka klobásy, kolečka oliv, opět bramborovou kaši a zakončete plátkovým sýrem. Vložte na 15-20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Podávejte s chlazeným pivem.

Lenka Moučková


12.1.2009   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Klobáskové brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Radunka
Radunka - 15.1.2009 10:22

smajlik - 14Hm ,může být dobrý zkusím to udělat dnes k večeři<

 
máša h.
máša h. - 12.1.2009 12:06

taky bych si dala říctsmajlik - 57

 
Ota
Ota - 12.1.2009 10:10

jejda jejda jejda ... jejda to zní zajímavě ... a ještě máme pořád doma od silvestra přebytek klobásů.......

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 471296.
Archiv anket.