Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mňamka k masíčku

Mňamka k masíčku

Potřebujete: oloupané syrové brambory, cibuli, olej, ocet, sůl, pepř  

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Dáme do zapékací misky nebo pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme mírně olejem a dáme cca na 20 minut péct do trouby (do horkovzdušné na 150 °C). Asi po 20 minutách zkusíme, zda jsou měkké, a přidáme jednu velkou nakrájenou cibuli. Dáme na 5 minut dopéct. Brambory vyndáme a necháme vychladnout. Poté podle chuti polijeme studené brambory octem (v množství 1 lžíce). Je to vynikající příloha ke grilovanému masu. .

"U nás se tato příloha osvědčila," píše čtenářka Tornado Lu a my děkujeme za zaslaný recept.

Lenka Moučková


21.7.2009   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mňamka k masíčku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
chomutovačka
chomutovačka - 29.3.2010 12:02

smajlik - 38 ocet proč né ,ale né tolik :2-4 kapkysmajlik - 81

 
opice1956
opice1956 - 22.7.2009 19:16

Ota: byla k jídlu?

 
talenka
talenka - 21.7.2009 15:17

Linda: no v tom recepty je, že před politím se to má nechat vychladnout smajlik - 58

 
Ota
Ota - 21.7.2009 11:54

opice1956: mě když poprvé v anglii polili octem smaženou rybu tak jsem jen zíral

 
Linda
Linda - 21.7.2009 11:22

Delám to bez octa... ten mi na to teplý zrovna 2x nesedísmajlik - 26.
Ale pridávám cibuli hned od zacátku a navíc mrkev, sladký brambor nebo dýni (pokud zrovna a je) a pozdeji pridám i pár strouzku cesneku. A jeste vsechno posypu nejakým korením (grilovací smesí nebo provensálským a tak) smajlik - 57

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 21.7.2009 11:13

Ten ocet se mi tam 2x nelíbísmajlik - 66ale jinak to dělám taky, jen tak, že cibuli dám hned, aby byla pěkně "chycená"smajlik - 57smajlik - 68

 
opice1956
opice1956 - 21.7.2009 10:41

smajlik - 20 je ten ocet nutný?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.