Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborový prejt

Bramborový prejt

Potřebujete: 800 g brambor, 200 g anglické slaniny, 1 cibuli, 2 vejce, 40 g strouhanky, sádlo na vymazání formy, 1 lžičku majoránky, sůl, pepř

Postup: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k nastrouhaným bramborám a vmícháme dva žloutky, strouhanku, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Zamícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme do růžova. Prejt výborně chutná v kombinaci s kysaným zelím.

Lenka Moučková


14.1.2010   Rubrika:   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborový prejt

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 16.1.2010 11:22

evropka: jo, vepřové ocásky mívají v klasických řeznictvích. Je to vlastně ořez po kýtě a velmi dobré maso na pečení, protože od kosti.

 
Elen
Elen - 14.1.2010 22:27

smajlik - 57

 
magic11
magic11 - 14.1.2010 19:06

Právě jsme se odvalili od stolu, bylo to výborné, sníh to opravdu nadlehčil, jinak by to bylo moc uplácané, a nedala jsem strouhanku. Ale mňam, mňam. Vypadá to zdravě, ale my jsme nezdravě přecpalismajlik - 68 K tomu salátek z kysaného zelíčka s cibulkou.smajlik - 5smajlik - 5

 
TULI
TULI - 14.1.2010 16:25

- ja bych dala jednu vrstvu . na to syr a zase dalsi vrstvu ..... znam to podobne smajlik - 47

 
evropka
evropka - 14.1.2010 15:18

orinka-pečeného ocásku?smajlik - 66to fakt se kupuje?vím že oháňka na polévku,ale ocáseksmajlik - 16

 
sharon
sharon - 14.1.2010 12:34

orinka: nebo uzenýýýsmajlik - 57

 
orinka
orinka - 14.1.2010 12:14

no, a když do toho dám zbytky pečeného ocásku ze včerejška, bude to eště lepčííí!smajlik - 57

 
sharon
sharon - 14.1.2010 10:31

dala bych si, vyzkoušímsmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
iljanka
iljanka - 14.1.2010 10:08

Bridgetj: ten sníh to nadlehčí, není to potom jako plackasmajlik - 68

 
trpajzlik
trpajzlik - 14.1.2010 8:40

tak se mi sbíhají sliny, vypadá to mlsněsmajlik - 57

 
trpajzlik
trpajzlik - 14.1.2010 8:39

tak se mi sbíhají sliny, vypadá to mlsněsmajlik - 57

 
magic11
magic11 - 14.1.2010 7:58

přemýšlela jsem dneska o večeři a jdu do toho. Zítra dám reference smajlik - 64

 
Bridgetj
Bridgetj - 14.1.2010 7:13

Vypadá to dobře. Jen, musí tam být ten sníh z bílků?? Má to nějaký efekt??

 
rozmarýna
rozmarýna - 14.1.2010 1:31

to opravdu nevypadá špatně.To zkusím k večeřismajlik - 5

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77231.
    Archiv anket.