Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Potřebujete: 800 g brambor, 300 g pórku nakrájeného na proužky, 15% zakysanou smetanu, 70 g strouhaného sýra (najemno), máslo, muškátový oříšek, sůl a pepř

Postup: Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit doměkka do osolené vody. Až jsou brambory měkké, vodu slijte a brambory rozmačkejte. Mezitím na másle poduste doměkka pórek. K bramborám přidejte asi 5-6 lžic zakysané smetany, osolte, opepřete, strouhněte muškátový oříšek. Promíchejte a přidejte pórek spolu se sýrem. Promíchejte. Pokud je výsledná konzistence příliš hustá, bramborovou hmotu rozřeďte trochou mléka. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypejte strouhankou a bramborovou hmotu do ní vložte. Zapékejte asi 30 minut. Výborně chutná se šunkou od kosti nebo uzeným masem.

Lenka Moučková


30.3.2011   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Zapečená bramborová kaše

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 30.3.2011 15:03

Lisa: smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 30.3.2011 14:41

Lisa - 30.3.2011 13:29 - ten kdo u vás v půl sedmé zvoní, jsem jásmajlik - 47smajlik - 68

 
Lisa
Lisa - 30.3.2011 13:29

Řízeček dneska bude! Už mám v lednici libovoučkou krkovičku. Ale bude s našlehanou kašičkou, ne se zapečenou! Možná udělám i zlatou cibulku a přidám i křupavou okurčičku. Kdo se pozve ke mně na večeři?

 
evropka
evropka - 30.3.2011 11:46

PEGG: já chci taky žízeksmajlik - 36smajlik - 36

 
sharon
sharon - 30.3.2011 11:31

dala bych si, může to být dobré , zvlášť s tím uzeným....smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 30.3.2011 11:26

Sákryš, taková bramborová nadýchaná kaše s křupavým,čerstvě usmaženým řízečkemsmajlik - 57 Já mám hladsmajlik - 105

 
evropka
evropka - 30.3.2011 9:12

já si myslím že kaše se vůbec zapékat nemusí.....právě proto že je tak dobrá"klasická"

 
modroočka
modroočka - 30.3.2011 7:27

To bude dobrota, jen z toho kalorie "odkapávají". smajlik - 17
U nás je v oblibě tento styl: uvaříme brambory jen s trochou kmínu, zcedíme vodu a rozmáčkáme brambory s trochou másla či margarínu a ochutíme vegetou, rozředíme horkým mlékem.
Zajímavá kaše vyšla s máslem nebo margaríme a místo mléka se ředí podmáslím. ... Tuto verzi já moc nemusím, ale jiným chutná. smajlik - 63
Ve všech případech je možné kaši zapéci.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.