Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečené plněné brambory

Zapečené plněné brambory

Potřebujete: 8 větších brambor, sůl, 100 g másla, 50 g cibule, 200 g masa (můžou být i zbytky, nebo vařené maso z polévky apod.), 2 vejce, špetku pepře, trochu citrónové kůry a šťávy, petrželku, 50 g celeru, 50 g mrkve, 50 g zeleného hrášku, strouhanku

Postup: Na polovině másla osmažte nakrájenou cibuli, přidejte kousky masa, uvařenou a nakrájenou zeleninu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a kůru, vejce a vše smíchejte, až vejce zhoustnou. Upečené brambory rozpůlte, část vnitřku vydlabejte, přidejte ho do směsi a tou pak brambory naplňte. Na povrchu pomastěte máslem, posypte stouhankou a dejte zapéct.

Lenka Moučková


29.3.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené plněné brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
manka
manka - 29.3.2012 10:58

plněný zapíkaný brambory u nás doma milujem. Když je peču v alobalu, tak po rozevření si na ně dáváme česnekový dip z kysané smetany s pažitkou, mńam.

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.3.2012 9:55

Renda68: smajlik - 94Díky za nápad,já dělala díry po vzoru J,Krampola,a nějak mě to neoslovilosmajlik - 55smajlik - 76smajlik - 66

 
sharon
sharon - 29.3.2012 9:52

a těm plněným, když nám maso nezbyde...ale můžu asi nahradit i šunkou a vynechala bych tu kůru.....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 29.3.2012 9:51

Renda68: tak tohle určitě udělám.....smajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 29.3.2012 9:50

já dělávám i bramborový ježky - do každé brambory udělám zářezy cca po 1/2 cm až skoro do prokrojení a potom do nich strkám na přeskáčku slaninu, cibuli, klobásky na kolečka, sýr, promazávám utřeným česnek se solí - co mě napadne, pocákám trošku vodou, zabalím do alobalu a peču v troubě. Dá se i na kraji ohniště. Hezky to vypadá a jsou mňamóznísmajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.3.2012 9:20

Brambory miluju v jakékoli vpodobě,takto zapečené jsem ale ještě nikdy nedělala,může to být dobrésmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.