Brambory se slaninou

Potřebujete: asi kilo a čtvrt nových brambor, 2 naťové cibulky, 40 g slaniny, ½ lžičky soli, špetku kmínu
Postup: brambory oškrábeme, zalijeme vroucí vodou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou jsem osmažili s cibulkami, kmín. Takto uvařené brambory pak podáváme k masům, skvělé jsou například k minutkám.
25.7.2012 Rubrika: Brambory | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brambory se slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon: 11.41 - maslove maslo
orinka: sharon: Já je milovala vařené s máslem a k tomu moře čerstvě natrhané petržele. Ony ty domácí brambory měly úplně jinou chuť než mají tyhle z Holandska. Teď mám možnost kupovat za pár korun polské od farmáře. Ty jsou taky moc dobré.
.jpg)
orinka: sharon:
.gif)
orinka: přesně, nebo je odrhla rejžákem......a máslový máslo....mňam, a druhá babička uvařila velký hrnec brambůrků a k nim byla mísa okurek s kyškou....
sharon: čerstvě nakopané jsou nejlepší. A pamatuju, jak je babička v kýblu s vodou propírala proutěnou metlou a byly rázem čisté! Upečené se slupkou anebo bez - božská mana. A máslo hezky na stůl a přibírat si k těm bramborám.
.gif)
orinka: a já miluju nové ty malinké jen tak s máslem a hrnkem mléka...
.jpg)
orinka:
Nové brambory bych kartáčkem odrhla, rozpůlila, osolené a okořeněné česnekem trošku podlila na plechu vodou, pokladla plátky slaniny, v troubě upekla do červena (jednou obrátit) a pak podávala se zeleným salátem a dobře vychlazeným podmáslím (pivem). Masa netřeba
.gif)
škoda prznit nové brambory slaninou........
Stanik: Čtyři deka slaniny na kilo a čtvrt brambor není nic moc. Řekla bych ekvivalent lžíce másla.

no takhle udelane brambory ( pomijim, ze autorka vynechala, ze se maji uvarit) bych teda davala jako samostatny chod.. protoze jisto to jeste s dalsi kalorickou bombou.. no...dost tezke na zaludek.
.jpg)
lenka se chtěla zase pobavit našema komentářema
ať to čtu,jak to čtu,nějak tomu nerozumím také mi z toho vycházej syrový brambory s horkou vodou a slaninou
tak tohle vařit kuchařský začátečník, bude jíst spařené syrové brambory? Chtělo by to trošku představivosti a pochopení pro ty, co vařit zatím nedovedou, aby se neodradili hned na počátku kuchařské kariéry.
.gif)
to jako ty brambory vaříme i s tou slaninou a cibulí ???........ já tedy na nové brambory jen máslo...maximálně tu cibulku.
Kmínu dávám víc jak špetku, ničí solanin.....