Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Brambory se slaninou

Brambory se slaninou

Potřebujete: asi kilo a čtvrt nových brambor, 2 naťové cibulky, 40 g slaniny, ½ lžičky soli, špetku kmínu

Postup: brambory oškrábeme, zalijeme vroucí vodou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou jsem osmažili s cibulkami, kmín. Takto uvařené brambory pak podáváme k masům, skvělé jsou například k minutkám.

Lenka Moučková


25.7.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 14   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brambory se slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 25.7.2012 15:37

sharon: 11.41 - maslove maslo smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 25.7.2012 14:30

orinka: sharon: Já je milovala vařené s máslem a k tomu moře čerstvě natrhané petržele.smajlik - 60 Ony ty domácí brambory měly úplně jinou chuť než mají tyhle z Holandska. Teď mám možnost kupovat za pár korun polské od farmáře. Ty jsou taky moc dobré.

 
denda04
denda04 - 25.7.2012 12:29

orinka: sharon: smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 57

 
sharon
sharon - 25.7.2012 11:41

orinka: přesně, nebo je odrhla rejžákem......a máslový máslo....mňam, a druhá babička uvařila velký hrnec brambůrků a k nim byla mísa okurek s kyškou....smajlik - 57

 
orinka
orinka - 25.7.2012 11:19

sharon: čerstvě nakopané jsou nejlepší. A pamatuju, jak je babička v kýblu s vodou propírala proutěnou metlou a byly rázem čisté! Upečené se slupkou anebo bez - božská mana. A máslo hezky na stůl a přibírat si k těm bramborám.

 
sharon
sharon - 25.7.2012 10:57

orinka: a já miluju nové ty malinké jen tak s máslem a hrnkem mléka...smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
monja
monja - 25.7.2012 10:43

orinka: smajlik - 47

 
orinka
orinka - 25.7.2012 9:45

Nové brambory bych kartáčkem odrhla, rozpůlila, osolené a okořeněné česnekem trošku podlila na plechu vodou, pokladla plátky slaniny, v troubě upekla do červena (jednou obrátit) a pak podávala se zeleným salátem a dobře vychlazeným podmáslím (pivem). Masa netřeba

 
sharon
sharon - 25.7.2012 9:40

škoda prznit nové brambory slaninou........smajlik - 20

 
Bellana
Bellana - 25.7.2012 9:30

Stanik: Čtyři deka slaniny na kilo a čtvrt brambor není nic moc. Řekla bych ekvivalent lžíce másla.

 
Stanik
Stanik - 25.7.2012 9:19

no takhle udelane brambory ( pomijim, ze autorka vynechala, ze se maji uvarit) bych teda davala jako samostatny chod.. protoze jisto to jeste s dalsi kalorickou bombou.. no...dost tezke na zaludek.

 
evropka
evropka - 25.7.2012 9:01

lenka se chtěla zase pobavit našema komentářemasmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
ajjana
ajjana - 25.7.2012 8:57

ať to čtu,jak to čtu,nějak tomu nerozumímsmajlik - 26 také mi z toho vycházej syrový brambory s horkou vodou a slaninousmajlik - 16

 
orinka
orinka - 25.7.2012 8:25

tak tohle vařit kuchařský začátečník, bude jíst spařené syrové brambory? Chtělo by to trošku představivosti a pochopení pro ty, co vařit zatím nedovedou, aby se neodradili hned na počátku kuchařské kariéry.smajlik - 55

 
sharon
sharon - 25.7.2012 7:32

to jako ty brambory vaříme i s tou slaninou a cibulí ???........smajlik - 76 já tedy na nové brambory jen máslo...maximálně tu cibulku.
Kmínu dávám víc jak špetku, ničí solanin.....

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127751.
Archiv anket.