Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Brambory se slaninou

Brambory se slaninou

Potřebujete: asi kilo a čtvrt nových brambor, 2 naťové cibulky, 40 g slaniny, ½ lžičky soli, špetku kmínu

Postup: brambory oškrábeme, zalijeme vroucí vodou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou jsem osmažili s cibulkami, kmín. Takto uvařené brambory pak podáváme k masům, skvělé jsou například k minutkám.

Lenka Moučková


25.7.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 14   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brambory se slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
TULI
TULI - 25.7.2012 15:37

sharon: 11.41 - maslove maslo smajlik - 68

 
Bellana
Bellana - 25.7.2012 14:30

orinka: sharon: Já je milovala vařené s máslem a k tomu moře čerstvě natrhané petržele.smajlik - 60 Ony ty domácí brambory měly úplně jinou chuť než mají tyhle z Holandska. Teď mám možnost kupovat za pár korun polské od farmáře. Ty jsou taky moc dobré.

 
denda04
denda04 - 25.7.2012 12:29

orinka: sharon: smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 57

 
sharon
sharon - 25.7.2012 11:41

orinka: přesně, nebo je odrhla rejžákem......a máslový máslo....mňam, a druhá babička uvařila velký hrnec brambůrků a k nim byla mísa okurek s kyškou....smajlik - 57

 
orinka
orinka - 25.7.2012 11:19

sharon: čerstvě nakopané jsou nejlepší. A pamatuju, jak je babička v kýblu s vodou propírala proutěnou metlou a byly rázem čisté! Upečené se slupkou anebo bez - božská mana. A máslo hezky na stůl a přibírat si k těm bramborám.

 
sharon
sharon - 25.7.2012 10:57

orinka: a já miluju nové ty malinké jen tak s máslem a hrnkem mléka...smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
monja
monja - 25.7.2012 10:43

orinka: smajlik - 47

 
orinka
orinka - 25.7.2012 9:45

Nové brambory bych kartáčkem odrhla, rozpůlila, osolené a okořeněné česnekem trošku podlila na plechu vodou, pokladla plátky slaniny, v troubě upekla do červena (jednou obrátit) a pak podávala se zeleným salátem a dobře vychlazeným podmáslím (pivem). Masa netřeba

 
sharon
sharon - 25.7.2012 9:40

škoda prznit nové brambory slaninou........smajlik - 20

 
Bellana
Bellana - 25.7.2012 9:30

Stanik: Čtyři deka slaniny na kilo a čtvrt brambor není nic moc. Řekla bych ekvivalent lžíce másla.

 
Stanik
Stanik - 25.7.2012 9:19

no takhle udelane brambory ( pomijim, ze autorka vynechala, ze se maji uvarit) bych teda davala jako samostatny chod.. protoze jisto to jeste s dalsi kalorickou bombou.. no...dost tezke na zaludek.

 
evropka
evropka - 25.7.2012 9:01

lenka se chtěla zase pobavit našema komentářemasmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
ajjana
ajjana - 25.7.2012 8:57

ať to čtu,jak to čtu,nějak tomu nerozumímsmajlik - 26 také mi z toho vycházej syrový brambory s horkou vodou a slaninousmajlik - 16

 
orinka
orinka - 25.7.2012 8:25

tak tohle vařit kuchařský začátečník, bude jíst spařené syrové brambory? Chtělo by to trošku představivosti a pochopení pro ty, co vařit zatím nedovedou, aby se neodradili hned na počátku kuchařské kariéry.smajlik - 55

 
sharon
sharon - 25.7.2012 7:32

to jako ty brambory vaříme i s tou slaninou a cibulí ???........smajlik - 76 já tedy na nové brambory jen máslo...maximálně tu cibulku.
Kmínu dávám víc jak špetku, ničí solanin.....

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78555.
Archiv anket.