Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové placky s mákem a povidly

Bramborové placky s mákem a povidly

 

Potřebujete: vařené brambory ve slupce, hladkou mouku sůl povidla mák s cukrem

Postup: Brambory uvaříme nejlépe den předem, pak se těsto nelepí. Uvařené oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme špetku soli a hladkou mouku podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Z těsta potom uválíme váleček rozdělíme na dílky, které následně rozvalujeme válkem a pečeme na suché plotně. Placky potíráme rozpuštěným sádlem, potíráme povidly a sypeme mákem. Jsou výborné!

Přeji Všem dobrou chuť

Za recept děkujeme čtenářce Heleně.

Meryl


13.11.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové placky s mákem a povidly

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
orinka
orinka - 15.11.2012 16:51

já měla bramborové šlejšky s mákem a taky byly skvělé. Bramborové těsto je vynikající ve všech úpravách a máme ho rádi. A nic to není.

 
PEGG
PEGG - 15.11.2012 14:24

sharon - 15.11.2012 12:29 - si zvykej, bude hůřsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.11.2012 12:29

třetí den jíme placky ...smajlik - 68smajlik - 26 přišla bída na kozáky......smajlik - 68

 
Also
Also - 14.11.2012 20:55

Taky je občas udělám...ale jen potřené máslem a taky stačí....smajlik - 47smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 14.11.2012 8:34

Dneska budou placky k večeři, mám vařené brambory, už se těšímsmajlik - 57

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.11.2012 20:26

dělám placky a cibulku na špekusmajlik - 57

povidla a mák vyzkouším

 
monia
monia - 13.11.2012 20:07

TULI: Jde to i bez vajec, neboj. smajlik - 58

 
TULI
TULI - 13.11.2012 18:57

Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky. Ty rozdělíme na stejně velké části, ručně vypracujeme placičky a ty vyválíme jako tenké placky. Ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky. Jakmile je sundáme z pánve, potřeme rozpuštěným horkým sádlem, namažeme švestkovými povidly (pokud jsou hustá a nejdou rozetřít, zřeďte je vlažnou vodou nebo kapkou rumu) a posypeme jemně umletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Placky můžeme zabalit jako palačinky nebo podle krajových zvyklostí přeložit dvakrát na půl, takže vznikne tvar taštičky.

tohle mi nasla jedna SZ ... na ne tu -ale tady jsou i vajicka smajlik - 26

 
Leii
Leii - 13.11.2012 18:47

vzácná shoda zde panuje smajlik - 58 - taky je miluju...jde to i na pánvi, i tam naskákají puchýře smajlik - 77...my je jíme mmj. také s rozvařenými jablky a kupodivu, nevadí mi jich nadělat kopec, zatímco u bramboráků trpím...

 
TULI
TULI - 13.11.2012 18:23

BLBY DOTAZ smajlik - 72smajlik - 72 - mak musi byt mlety smajlik - 26

 
TULI
TULI - 13.11.2012 18:22

- ja to nikdy nejedla, ale babicka mluvivala o PATENTECH ... dala bych si to s chuti ...
na teflonu bych snad mohla ..ale jen maslem ..tady to italske sadlo SMRDI smajlik - 65smajlik - 65

 
Doudice
Doudice - 13.11.2012 17:37

jéé, my je děláme tak dvakrát do roka...v garáži na starých kamnechsmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Včelka
Včelka - 13.11.2012 17:10

Jé bramborový placky se u nás dělaly taky,ale bez máku a říkalo se tomu patenty a pěkně potřený domácím sádlem,jé to bylo pochutnáníčko.smajlik - 68smajlik - 93

 
trpajzlik
trpajzlik - 13.11.2012 13:17

Anakolut: tohle jídlo miluju - ale ta žáhasmajlik - 48

 
Anakolut
Anakolut - 13.11.2012 11:46

To dělávala moje babička, my jsme jim říkali vopelky. Mně to jako dítěti nchutnalo a teď se mi po nich zasteskne, ale pálí mě z nich hrozně žáha.

 
PEGG
PEGG - 13.11.2012 11:14

Stejně to je taková dobrota i jen tak samotné potřené máslemsmajlik - 57 A pak že se naši předci měli špatně, dělali spoustu obyčejných, ale chutných jídel.
Nám teta pekla na kamnech bramboráky, tenoučké jak papír a taky se mazaly máslemsmajlik - 57to byla mana nebeskásmajlik - 68

 
magic11
magic11 - 13.11.2012 10:35

mák nedávám, nenapadlo mě to, ale určitě vyzkouším. Vždycky se naperu, až je mi zle, ale jak říká evropka - když mi je udělá maminka. Když u nich stojím hodinu při pečení (musí jich být pořádný kopec, není to ono smajlik - 68

 
evropka
evropka - 13.11.2012 9:20

holky já bych si to tak dala,ale jak to dělám tak si nepochutnám...

 
sharon
sharon - 13.11.2012 9:00

bezva nápad co k obědu .....smajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.11.2012 8:43

manka: Jj,to je charakteristickésmajlik - 47smajlik - 50smajlik - 94

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.