Pečené brambory se slaninou
.jpg)
Potřebujete: Brambory (stačí menší), mletá paprika sladká, podle chuti i pálivá, anglická slanina.
Postup: Brambory omyjeme a neoloupané nakrájíme na kolečka. Rozložíme je na plech a na ně klademe anglickou slaninu nakrájenou na malé kousíčky. Posypeme paprikou a pečeme při střední teplotě dozlatova. Ihned podáváme.
2.1.2013 Rubrika: Brambory | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečené brambory se slaninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
modroočka: dneska to bylo na oběd, přidaná i anglická na kostečky.Zeleninová obloha.

anebo jen 'selska omeleta' - na panvici opecene brambory, rozklepnout vajicko a posypat trochou syra... ani toto nema chybu.
.gif)
a syrové brambory na slabší kolečka proložené kolečky cibule , proužky slaniny a zalité smetanou s troškou koření podravka a upečené pod alobalem.....taky bašta...
.jpg)
PEGG: jojo to je ono, to jsem dělala ale se slaninou říkali jsme tomu ejnslyho brambory, neptejte se mě proč, páč to nevím
.jpg)
Taky jsem dělávala brambory na slanině, ještě k tomu dip z kysanky a česneku ... a paprika nezhořkne, když se rozmíchá v oleji je to bašta
.jpeg)
Brambory já ráda na všechny způsoby a tohle je veliká dobrota
Kdysi jsme doma dělávali podobně, jen ty brambory byly přepůlené a položené řezem na plech, okmínované a poházené špekem. Ze spoda se upekly do křupava a bylo to taky moc dobré

ha, ten salám se jmenuje myslím Pekelník, ne palivec.... Jsou to v průměru malá, děsně pálivá kolečka .

Mám takovej ten Tefal fritovací na 1 lžičku oleje.... Když nás honí mlsná, umíme si oloupat a nakrájet brambory, lupnout do hrnce, zakapat lžičkou oleje, posypat gyrosem nebo nějakým gril kořením či paprikou, zapnout na 25 minut, brambůrky se v horku otáčí a míchají a my už jen slintáme, ozve se cink a je hotovo. Můj muž to vylepšil tak, že na posledních 5 minutek na brambory přidá pokrájenou klobásu, salám palivec či klidně tu slaninu. A je to mňamka, vážení!
Je to taky jediný kulinářksý počin mého chotě, zvládne tak ještě max. polivku z pytliku .
.jpg)
Aja: podle me se rozpusti v omastku ze slaniny takze nezhorkne... ale to je pouze v teoreticke rovine...vyzkousel to nekdo v praxi???
Vypada to zrave, mohla bych vyzkuset i kdyz u nás asi spis s testovinami
.gif)
Aja: zajímavej dotaz...
.gif)
A ta paprika nezhořkne, když se nasype hned?
.gif)
orinka: HelenaPa: s kazy se chodí k zubaři.... ....tohle jídlo budem teď baštit často, na maso nezbude....

v jednoduchosti je krása - mňamka

orinka: Domácí mají taky kazy.
Ale jídlo to musí být fakt dobrý
určitě vynikající jídlo, potvrzuju. Patří k našim nejmilejším. Jen ty brambory by měly být domácí, kupované mívají uvnitř dost kazů.