Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Pečené brambory se slaninou

Pečené brambory se slaninou

Potřebujete: Brambory (stačí menší), mletá paprika sladká, podle chuti i pálivá, anglická slanina. 

Postup: Brambory omyjeme a neoloupané nakrájíme na kolečka. Rozložíme je na plech a na ně klademe anglickou slaninu nakrájenou na malé kousíčky. Posypeme paprikou a pečeme při střední teplotě dozlatova. Ihned podáváme.

Meryl


2.1.2013   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 15   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pečené brambory se slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evča.
evča. - 2.1.2013 19:43

modroočka: dneska to bylo na oběd, přidaná i anglická na kostečky.smajlik - 57Zeleninová obloha.

 
modroočka
modroočka - 2.1.2013 18:21

anebo jen 'selska omeleta' - na panvici opecene brambory, rozklepnout vajicko a posypat trochou syra... ani toto nema chybu.

 
sharon
sharon - 2.1.2013 16:12

a syrové brambory na slabší kolečka proložené kolečky cibule , proužky slaniny a zalité smetanou s troškou koření podravka a upečené pod alobalem.....taky bašta...obrázek - 11(90).gif

 
monja
monja - 2.1.2013 13:31

PEGG: jojo to je ono, to jsem dělala ale se slaninou smajlik - 47 říkali jsme tomu ejnslyho brambory, neptejte se mě proč, páč to nevím smajlik - 26 smajlik - 68

 
monja
monja - 2.1.2013 13:29

Taky jsem dělávala brambory na slanině, ještě k tomu dip z kysanky a česneku ... a paprika nezhořkne, když se rozmíchá v oleji smajlik - 47 je to bašta smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 2.1.2013 13:23

Brambory já ráda na všechny způsoby a tohle je veliká dobrotasmajlik - 57
Kdysi jsme doma dělávali podobně, jen ty brambory byly přepůlené a položené řezem na plech, okmínované a poházené špekem. Ze spoda se upekly do křupava a bylo to taky moc dobrésmajlik - 58

 
Saturninka
Saturninka - 2.1.2013 12:42

ha, ten salám se jmenuje myslím Pekelník, ne palivec.... Jsou to v průměru malá, děsně pálivá kolečka smajlik - 67.

 
Saturninka
Saturninka - 2.1.2013 12:41

Mám takovej ten Tefal fritovací na 1 lžičku oleje.... Když nás honí mlsná, umíme si oloupat a nakrájet brambory, lupnout do hrnce, zakapat lžičkou oleje, posypat gyrosem nebo nějakým gril kořením či paprikou, zapnout na 25 minut, brambůrky se v horku otáčí a míchají a my už jen slintáme, ozve se cink a je hotovo. Můj muž to vylepšil tak, že na posledních 5 minutek na brambory přidá pokrájenou klobásu, salám palivec či klidně tu slaninu. A je to mňamka, vážení!
Je to taky jediný kulinářksý počin mého chotě, zvládne tak ještě max. polivku z pytliku smajlik - 99.

 
Linda
Linda - 2.1.2013 11:44

Aja: podle me se rozpusti v omastku ze slaniny takze nezhorkne... ale to je pouze v teoreticke rovinesmajlik - 26...vyzkousel to nekdo v praxi???

Vypada to zrave, mohla bych vyzkuset i kdyz u nás asi spis s testovinami

 
sharon
sharon - 2.1.2013 11:40

Aja: zajímavej dotaz...

 
Aja
Aja - 2.1.2013 11:32

A ta paprika nezhořkne, když se nasype hned?

 
sharon
sharon - 2.1.2013 8:58

orinka: HelenaPa: s kazy se chodí k zubaři....smajlik - 68 ....tohle jídlo budem teď baštit často, na maso nezbude....smajlik - 47

 
magic11
magic11 - 2.1.2013 8:30

v jednoduchosti je krása - mňamka smajlik - 47

 
HelenaPa
HelenaPa - 2.1.2013 6:28

orinka: Domácí mají taky kazy.
Ale jídlo to musí být fakt dobrýsmajlik - 47

 
orinka
orinka - 2.1.2013 5:32

určitě vynikající jídlo, potvrzuju. Patří k našim nejmilejším. Jen ty brambory by měly být domácí, kupované mívají uvnitř dost kazů.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127206.
Archiv anket.