Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Pečené brambory se slaninou

Pečené brambory se slaninou

Potřebujete: Brambory (stačí menší), mletá paprika sladká, podle chuti i pálivá, anglická slanina. 

Postup: Brambory omyjeme a neoloupané nakrájíme na kolečka. Rozložíme je na plech a na ně klademe anglickou slaninu nakrájenou na malé kousíčky. Posypeme paprikou a pečeme při střední teplotě dozlatova. Ihned podáváme.

Meryl


2.1.2013   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 15   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pečené brambory se slaninou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evča.
evča. - 2.1.2013 19:43

modroočka: dneska to bylo na oběd, přidaná i anglická na kostečky.smajlik - 57Zeleninová obloha.

 
modroočka
modroočka - 2.1.2013 18:21

anebo jen 'selska omeleta' - na panvici opecene brambory, rozklepnout vajicko a posypat trochou syra... ani toto nema chybu.

 
sharon
sharon - 2.1.2013 16:12

a syrové brambory na slabší kolečka proložené kolečky cibule , proužky slaniny a zalité smetanou s troškou koření podravka a upečené pod alobalem.....taky bašta...obrázek - 11(90).gif

 
monja
monja - 2.1.2013 13:31

PEGG: jojo to je ono, to jsem dělala ale se slaninou smajlik - 47 říkali jsme tomu ejnslyho brambory, neptejte se mě proč, páč to nevím smajlik - 26 smajlik - 68

 
monja
monja - 2.1.2013 13:29

Taky jsem dělávala brambory na slanině, ještě k tomu dip z kysanky a česneku ... a paprika nezhořkne, když se rozmíchá v oleji smajlik - 47 je to bašta smajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 2.1.2013 13:23

Brambory já ráda na všechny způsoby a tohle je veliká dobrotasmajlik - 57
Kdysi jsme doma dělávali podobně, jen ty brambory byly přepůlené a položené řezem na plech, okmínované a poházené špekem. Ze spoda se upekly do křupava a bylo to taky moc dobrésmajlik - 58

 
Saturninka
Saturninka - 2.1.2013 12:42

ha, ten salám se jmenuje myslím Pekelník, ne palivec.... Jsou to v průměru malá, děsně pálivá kolečka smajlik - 67.

 
Saturninka
Saturninka - 2.1.2013 12:41

Mám takovej ten Tefal fritovací na 1 lžičku oleje.... Když nás honí mlsná, umíme si oloupat a nakrájet brambory, lupnout do hrnce, zakapat lžičkou oleje, posypat gyrosem nebo nějakým gril kořením či paprikou, zapnout na 25 minut, brambůrky se v horku otáčí a míchají a my už jen slintáme, ozve se cink a je hotovo. Můj muž to vylepšil tak, že na posledních 5 minutek na brambory přidá pokrájenou klobásu, salám palivec či klidně tu slaninu. A je to mňamka, vážení!
Je to taky jediný kulinářksý počin mého chotě, zvládne tak ještě max. polivku z pytliku smajlik - 99.

 
Linda
Linda - 2.1.2013 11:44

Aja: podle me se rozpusti v omastku ze slaniny takze nezhorkne... ale to je pouze v teoreticke rovinesmajlik - 26...vyzkousel to nekdo v praxi???

Vypada to zrave, mohla bych vyzkuset i kdyz u nás asi spis s testovinami

 
sharon
sharon - 2.1.2013 11:40

Aja: zajímavej dotaz...

 
Aja
Aja - 2.1.2013 11:32

A ta paprika nezhořkne, když se nasype hned?

 
sharon
sharon - 2.1.2013 8:58

orinka: HelenaPa: s kazy se chodí k zubaři....smajlik - 68 ....tohle jídlo budem teď baštit často, na maso nezbude....smajlik - 47

 
magic11
magic11 - 2.1.2013 8:30

v jednoduchosti je krása - mňamka smajlik - 47

 
HelenaPa
HelenaPa - 2.1.2013 6:28

orinka: Domácí mají taky kazy.
Ale jídlo to musí být fakt dobrýsmajlik - 47

 
orinka
orinka - 2.1.2013 5:32

určitě vynikající jídlo, potvrzuju. Patří k našim nejmilejším. Jen ty brambory by měly být domácí, kupované mívají uvnitř dost kazů.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84446.
Archiv anket.