Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Potřebujete: 3 větší cibule (nebo odpovídající množství pórku), 1 kg brambor, 50 g rýže, 4 lžíce oleje, petrželovou nať, vegetu, mletý pepř, mletou papriku, sůl (10–15 sušených švestek, máta peprná).

Postup: Cibuli nebo pórek nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přisypeme rýži, promícháme ji s cibulí (pórkem), maličko osmahneme, opepříme a opaprikujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule (pórku) a s rýží, osolíme a přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch dáme druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodu, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních dozlatova.

Mezi brambory a cibuli můžeme také vložit sušené švestky a pár lístečků máty.

Podáváme se salátem.

Meryl


25.2.2013   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečené brambory

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
denda04
denda04 - 26.2.2013 13:15

http://varecha.pravda.sk/recepty/granatir-starej-mamy/7453-recept.html

 
manka
manka - 25.2.2013 15:24

Merylko, já bych chtěla vidět, jestli jsi to opravdu vyzkoušela??

 
evropka
evropka - 25.2.2013 15:24

loupák: havířina OK ale totosmajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76

 
sharon
sharon - 25.2.2013 15:05

a co maso ????????smajlik - 26

 
loupák
loupák - 25.2.2013 12:38

Bellana: u nás se nokám s bramborem říká ,,Havířina,,smajlik - 57

 
Bellana
Bellana - 25.2.2013 12:11

Betty: Grenadýrmarš je docela chutné jídlo, i když moji potomci ho raději bez těstovin smajlik - 2. Už si nevzpomínám, jak se to české lidové jídlo jmenuje, jsou to brambory s noky. Holt v lidové kuchyni se vařilo z toho, co doma bylo a na co bylo. Neřešili, jestli je do salátu lepší řecký nebo španělský olivový olej a jestli je do zelňačky lepší kmín nebo římský kmín.

 
Betty
Betty - 25.2.2013 10:13

Světlonoska: I těstoviny se dělají s bramborem. Takový grenadýrmarš je prý pecka. http://www.czechspecials.cz/specialita/grenadyrmars/
Ale nevím, ta kombinace mi taky připadá šroubovaná.smajlik - 20

 
denda04
denda04 - 25.2.2013 10:07

já přidám i sádlo j e to kal BOMBA ,ale opravdusmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 34

 
denda04
denda04 - 25.2.2013 10:05

Slaninu nakrájíme na kostky a usmažíme spolu s nakrájenou cibulí,čer, papriku vmícháme vařené brambory a těstoviny, osolíme, opepříme, k tomu kys. okurek mňam smajlik - 58smajlik - 57
jmenuje se to GRANATIR vaří se na Slovensku

 
loupák
loupák - 25.2.2013 9:12

smajlik - 6Kombinovat rýži s bramborem by mě v žovotě nenapadlo,ALE obojí mám ráda a jak to chutná dohromydy jsem opravdu moc zvědavá,takže určitě někdy zkusím v malém množství a uvidím,jestli se to chytnesmajlik - 61

 
Světlonoska
Světlonoska - 25.2.2013 7:24

smajlik - 76Teda jím ledasjaké kombinace, kromě tataráku vše,ale abych zapékala brambory s rýží by mě v životě nenapadlosmajlik - 96

Vařím obyčejně,čím méně ingrediencí,tím více vynikne chut´...zapečené brambyry miluji,ale bez rýže,to by se tam za chvíli mohly dát i těstovinysmajlik - 68smajlik - 26smajlik - 58

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78375.
Archiv anket.