Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Bramborák na plechu

Bramborák na plechu

Potřebujete:

Ingredience na klasický bramborák: Brambory, vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl, polohrubou mouku

Zelí (cca polovinu váhy bramborákového těsta)
Uzené maso
Trochu rozpuštěného sádla


Postup:

Zadělejte klasické těsto na bramboráky, přidejte do něj nasekané a spařené zelí (můžete použít i kysané) a na kostičky nakrájené uzené maso nebo slaninu apod. Pekáček vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pokapejte ji rozpuštěným sádlem. Pečte na 180 stupňů, dokud povrch pěkně nezezlátne.

Redakce


6.10.2016   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 5   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák na plechu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
PEGG
PEGG - 7.10.2016 10:40

Je pravda, že my jsme ho doma taky dělali na plech, teda bez zelí, jen klasický, ale ten se vždycky upekl do křupava, v nové troubě toho nedosáhnu, je spíš dušenýsmajlik - 66

 
krasaka
krasaka - 6.10.2016 12:41

smajlik - 61 dobrý nápad na plechu, upeče se sám smajlik - 47
Protože téměř vše smažené není nejzdravější, dělám i nevelké bramboráčky bez tuku na palačinkovači (el. gril je pro pár kousku moc velký !)
Se zelím jsem už jednou zkoušela - ale příliš mne to nenadchlo smajlik - 48
Snad to bude nyní lepší smajlik - 26

 
Anče
Anče - 6.10.2016 11:16

Takhle se bramborák dělá na Šumpersku - aspoň moje babička je z tohoto kraje a dělá to takhle - Je to super jídlo!

 
Linda
Linda - 6.10.2016 6:59

Bramborak miluju smajlik - 60, jednou jsem zkousela klassicky na plechu (podle receptu tady odtud) a velice me to zklamalo smajlik - 48.
Tenhle se zelim neznam, vyzkousim ho ale jenom v malem mnozstvi a uvidim jak dopadne

 
Jarča*
Jarča* - 6.10.2016 6:37

smajlik - 47to je dobrý nápad, určitě zkusím. Bramboráky bych mohla dělat pořád, manžel je miluje. A na tom pečícím papíře to nebude tak mastné, jako když se pečou na pánvi - to je pak vždycky musím proklaádat ubrouskama.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 114393.
Archiv anket.