Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborák na plechu

Bramborák na plechu

Potřebujete:

Ingredience na klasický bramborák: Brambory, vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl, polohrubou mouku

Zelí (cca polovinu váhy bramborákového těsta)
Uzené maso
Trochu rozpuštěného sádla


Postup:

Zadělejte klasické těsto na bramboráky, přidejte do něj nasekané a spařené zelí (můžete použít i kysané) a na kostičky nakrájené uzené maso nebo slaninu apod. Pekáček vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pokapejte ji rozpuštěným sádlem. Pečte na 180 stupňů, dokud povrch pěkně nezezlátne.

Redakce


6.10.2016   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborák na plechu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
PEGG
PEGG - 7.10.2016 10:40

Je pravda, že my jsme ho doma taky dělali na plech, teda bez zelí, jen klasický, ale ten se vždycky upekl do křupava, v nové troubě toho nedosáhnu, je spíš dušenýsmajlik - 66

 
krasaka
krasaka - 6.10.2016 12:41

smajlik - 61 dobrý nápad na plechu, upeče se sám smajlik - 47
Protože téměř vše smažené není nejzdravější, dělám i nevelké bramboráčky bez tuku na palačinkovači (el. gril je pro pár kousku moc velký !)
Se zelím jsem už jednou zkoušela - ale příliš mne to nenadchlo smajlik - 48
Snad to bude nyní lepší smajlik - 26

 
Anče
Anče - 6.10.2016 11:16

Takhle se bramborák dělá na Šumpersku - aspoň moje babička je z tohoto kraje a dělá to takhle - Je to super jídlo!

 
Linda
Linda - 6.10.2016 6:59

Bramborak miluju smajlik - 60, jednou jsem zkousela klassicky na plechu (podle receptu tady odtud) a velice me to zklamalo smajlik - 48.
Tenhle se zelim neznam, vyzkousim ho ale jenom v malem mnozstvi a uvidim jak dopadne

 
Jarča*
Jarča* - 6.10.2016 6:37

smajlik - 47to je dobrý nápad, určitě zkusím. Bramboráky bych mohla dělat pořád, manžel je miluje. A na tom pečícím papíře to nebude tak mastné, jako když se pečou na pánvi - to je pak vždycky musím proklaádat ubrouskama.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.