Komárovy zapečené brambory
Úplně nejradši mám jídla, která se dají připravit v jedné nádobě. Jako třeba tyto skvělé zapečené brambory. Nedá to moc práce a je to opravdu dobrota. Navíc zde nejsou striktně dané jednotlivé ingredience, každý si prostě může do mísy přidat to, co má rád.
Já je dělám takhle:
Potřebuji brambory, kuřecí prsa, sterilovaný hrášek, česnek, nakládanou papriku, sůl, pepř, grilovací koření, cibuli a smetanu. (Koření často měním a dávám podle toho, co mě zrovna napadne.)
Brambory oloupu a nakrájím na plátky silné asi 1/2 cm. Maso též pokrájím na menší kousky, česnek a cibuli rovněž.
Zapékací nádobu vymažu tukem. Pak poskládám první vrstvu brambor, trošku je osolím a přidám kousky masa. Osolím, okořením, posypu cibulí, česnekem, hráškem, paprikou a pak opět kladu brambory, maso... koření, cibule, česnek... a tak pořád dokolečka.
Když to mám v míse takhle pěkně naňahňané, zaliju asi do jedné třetiny smetanou a šoupnu to do trouby. Celá tahle dobrota se peče asi tak tři čtvrtě hodiny, podle toho, jak jsou velké kousky a jak vysoko je naskládáno.
Přeji vám dobrou chuť!
6.5.2006 Rubrika: Brambory | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5