Studentská večeře
Ingredience: brambory, sýr, česnek, muškátový oříšek, sůl, pepř.
Postup: Vymastíme pekáček, poklademe na dno brambory pokrájené na tenké plátky (poslouží robot nebo škrabka na brambory). Posypeme je troškou soli, pepře a muškátového oříšku (toho opravdu málo). Dál rozmačkáme asi 2–3 stroužky česneku a posypeme notnou davkou sýra. Celé opakujeme do zaplnění pekáčku. Dáme péct na 180°C. Je nutné, aby plátky brambor byly tenké, jinak se to dobře nepropeče.
Pečeme asi tak 20 minut, poté kontrolujeme, jestli jsou brambory upečené, a buď servírujeme, nebo dopékáme.
Tento pokrm je vhodný i do remosky.
Za recept opět děkujeme Hrochušce.
30.6.2006 Rubrika: Brambory | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5