Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bramborové kobližky

Ingredience: 300 g vařených brambor, 400 g hrubé mouky, 2 vejce, 30 g droždí, ¼ l mléka, lžička cukru, sůl, 150–200 g tuku na smažení.

Postup: Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme a smícháme s moukou. Osolíme a zaděláme vzešlým kváskem, který jsme připravili z mléka, cukru, droždí a části mouky. Přidáme celá vejce a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme placku asi na prst tlustou a z ní pak vykrajujeme kolečka, která zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Nakonec je na rozpáleném tuku smažíme po obou stranách dozlatova.

Můžete také dva koláčky spojit a dát mezi ně nádivku ze zbytků masa, uzeniny apod.

Marie Poštová


25.10.2006   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bramborové kobližky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.