Bramborové kobližky
Ingredience: 300 g vařených brambor, 400 g hrubé mouky, 2 vejce, 30 g droždí, ¼ l mléka, lžička cukru, sůl, 150–200 g tuku na smažení.
Postup: Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme a smícháme s moukou. Osolíme a zaděláme vzešlým kváskem, který jsme připravili z mléka, cukru, droždí a části mouky. Přidáme celá vejce a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme placku asi na prst tlustou a z ní pak vykrajujeme kolečka, která zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Nakonec je na rozpáleném tuku smažíme po obou stranách dozlatova.
Můžete také dva koláčky spojit a dát mezi ně nádivku ze zbytků masa, uzeniny apod.
25.10.2006 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5