Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Babičkový plněný knedle

Babičkový plněný knedle

Ingredience: Hlavní je bramborové těsto na normálka bramborknedle (ručně doma nebo klidně i z pytlíku, když chvátáte – fungujou obě ;o), cibule, zelí sterilované (bílé i červené, klidně jde i nakládaná řepa, čalamáda, špenát...), olej. Náplň: zbytek uzeného – na kostičky (jakákoliv dobrá uzenina...co je doma po ruce).

Postup: Nachystat friťák!!! Vyrobte si těsto na bramborové knedlíky, to si rozdělte na stejné díly, jak jste zvyklé. Já to fiknu na půlku, udělám válečky raz dva a z válečků odkrajuju asi tak velké části, aby to velikostí bylo jako koblížek. Rukama vyrobte bochánek, do bochánku ďolík a do ďolíku přiměřeně náplně... Co vám chutná – párky na kostičky nebo točeňák nebo od nedělě uzený atd. – dle fantazie a mlsného jazýčku. Bochánky uzavřete, vytvarujte, trošku zploštěte a šup aspoň po čtyřech kusech do friťáku. Nevařit, nevařit, nevařit, ale zvolna osmažit dozlatova. Kdo nemá friťák, ať je klidně mrskne na pánev s olejem. Barvu by měly mít tak akorát, asi jako krokety nebo trochu světlejší koblížky. Zatím si nakrájejte cibulku, osmahněte na pánvi a nachystejte na konec na posypání. Když mi zbyde to masíčko z náplně, klíďo ho přidám k té smažící se cibulce prohřát a sypnu na jídlo dohromady. Pokud vám zbyde třeba od jiného oběda špenát, jde do těch knedlí dát jako náplň i ten špenát. Jako přílohu dávám jednou oboje zelí, jindy řepu, jindy špenát. Postup při dušení zelí nebo vaření špenátu nechám na vás, jak kdo máte rádi. Když zrovna nemáte doma sklenici zelí, stačí i obyčejná čalamáda. Když se knedle dosmaží, nařízněte je do kříže, ale až na talíři před jídlem. Ufouknou páru, na kříž nasypete tu cibulku, přiložíte zelíčko a blaženě sníte! Je to syté jídlo, není drahé, jde na to zužitkovat zbytek všeho z lednice. Velikost bochánků záleží na fantazii. Může se to jíst i jen tak, za studena. Naše babička maďarská to dělala přesně takhle, a poněvadž mi to od mala chutná a všem mým strávníkům-návštěvám taky, třeba to bude chutnat i vám :-) Obyčejné vařené plněné knedlíky mi nechutnají, ale tyhle smažený teda jo! Jo, jo,jo :-)

Za skvělý a originální recept děkujeme Šťastné Baronce. Jo, jo, jo ;-)

 


 

Marie Poštová


3.11.2006   Rubrika:   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Babičkový plněný knedle

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.