Hodonínský salát
Potřebujete: 4 středně velké mrkve, 5 menších sterilovaných okurek, 4 vajíčka natvrdo, 2 menší cibule, 15 dkg hodonínského salámu, sůl, 4-5 stroužků česneku, trochu hořčice a majonézu
Postup: Na jemném struhadle nastrouháme mrkev a okurky, přidáme nahrubo nastrouhaná vajíčka. Salám a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozmačkáme. Ochutíme hořčicí, přidáme sůl a majonézu. Všechno dobře promícháme.
Recept zaslala čtenářka Marie z Moravy. Děkujeme.
4.2.2008 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hodonínský salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.anitech: Hodonínský salám je něco jako šunkový
Pavla_L: nic Ti v tom nebrání, ale pak to nazvi radši vajíčkový salát
mam-ča: kamarádka do sloního žrádla svářela "zálivka" - ocet, cukr, sůl
já bych to brala bez toho měkkého salámu
to může být dobrý, takový co dům dal
Nevím proč, ale tomuhle se u nás doma říkalo "sloní žrádlo".
Salám se do toho nechá dát jakýkoli měkký, a třeba ještě červené papriky, aby to bylo barevnější.
Mažeme to na topinky, nebo kolečka rohlíku.
anitech: já myslím, že když si ho podle okurek nazveš Znojemský, tak tam můžeš dát za masný průmysl cokoli
anitech: to by pak byl "bratislavský" nebo "polský" salát
nejlepší do hodonínského salátu je šunka
prosila bych přesnější popis,jak vypadá a hlavně chutná hodonínský salám.A jakou adekvátní náhradu ? Je to nějaký točeňák typu bratislavský nebo polský?