Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ananasová miska s pepřem

Ananasová miska s pepřem

Potřebujete: 1 zralý ananas (nebo kompotovaný), lesní a zahradní ovoce: jahody, maliny, rybíz..., cukr, vodu, bílý pepř

 

Postup: Zralý ananas zbavíme listů a pořádně jej oloupeme, aby nezbyla žádná drsná část ze slupky. Nakrájíme na kousky, přidáme trochu vody a rozmixujeme. Pak zahřejeme 1 dl vody a rozpustíme v ní asi 40 g cukru. Po rozpuštění přidáme necelou kávovou lžičku rozdrceného bílého pepře. Po chvilce sundáme z plamene a necháme odpočívat asi 30 minut. Poté zcedíme, aby v sirupu nebyl pepř.

Do misky dáme ananasovou dřeň, dozdobíme barevně kontrastním ovocem a zlehka zalijeme pepřovým sirupem. Místo pepřového sirupu můžete dát ušlehanou šlehačku ;-).

 

"Prakticky bez kalorií a delikátně pikantní," píše o svém receptu čtenářka Jiřina. Děkujeme za letní recept.

 

 

Lenka Moučková


25.8.2008   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ananasová miska s pepřem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.