Studený salát z červené řepy
Potřebujete: 250 g červené řepy, 1 sklenici sterilované zeleniny Moravanka, 1 malou majolku, 150 g strouhaného eidamu, 4 stroužky česneku, 1 větší vařený brambor, sůl a pepř.
Postup: Řepu uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou zeleninu a nastrouhaný brambor. Osolíme, opepříme, zjemníme majonézou, zastrouháme eidamem. Necháme pár hodin odležet.
Do části přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy a podáváme jako přílohu k masu. Do druhé části ještě přidáme česnek (můžeme i feferonku dle chuti) a mažeme na topinky z tmavého chleba. Sýr na nich necháme roztavit.
"Je to vážně ňamka," dodává k zaslanému receptu čtenářka monja. Děkujeme za recept. Je vidět, že červená řepa je oblíbená zelenina.
29.9.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5