Květákový salát
Potřebujete: 1 květák, 1 sklenička nakládaných kaparů, olivový olej, sůl a pepř
Postup: Květák rozdělte na růžičky a dejte vařit do osolené vody. Až je květák měkký (nejlépe je, když je ještě trochu křupavý), vyndejte z vody a nechte jej vystydnout. Pak smíchejte olivový olej s kapary a přidejte ke květáku. Dosolte a dopepřte. Můžete dochutit proužky šunky s nízkým obsahem soli (dětská šunka) nebo pažitkou.
Recept lze samozřejmě obohatit o brokolici, římský květák či rovnou jej vyrobit z mrazené zeleniny v kombinaci květák, brokolice a mrkev. Podávejte jako předkrm nebo jako hlavní jídlo s celozrnným pečivem
23.3.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5