Osvěžující sladko-slaný salát
Potřebujete: 1 cukrový meloun Cantaloup (Kantalup), 1 ledový salát, plátky slaniny, 2 zralá a pevná rajčata, olivový olej, hrubozrnnou mořskou sůl, bílý pepř, pažitku, citron
Postup: Do salátové mísy vložíme listy ledového salátu, které jsme předtím natrhali na větší kousky. Poté přidáme dužinu cukrového melouny Cantaloup, které jsme pomocí vykrajovací lžičky vytvarovali do kuliček. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme 1-2 lžíce olivového oleje smíchané se lžící citronové šťávy, vše osolíme a opepříme, dochutíme pažitkou nakrájenou nadrobno. Před podáváním zdobíme křupavými plátky slaniny, které jsme nechali chvíli pod grilem (nebo jsme je opražili na pánvičce s nepřilnavým povrchem). Podáváme jen tak nebo s toastovým chlebem či bagetou.
6.8.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Osvěžující sladko-slaný salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A to já to teda prubnu-nejraději hned,ale není špíček zbytek ju
TAk to si nedovedu představit na svém stole
- se mi zda tento recept dost preplaskany ...
ja delam cantalupo ze syrovou sunkou - jen jako predkrm. - rychle, dobre...
monja: to je on! cantalupo
to nemusím....
mě se to docela líbí - akorát nevím, jakej druh melounu to chce - katalup je ten žlutej ??
mne sa to celkom pozdava ale asi radsej by som si dala sunku namiesto slaninky i ked ta je tiez mnami
Tak tohle by mi nechutilo.