Barevný těstovinový salát
Potřebujete: barevné těstoviny, červenou, zelenou a žlutou papriku, cuketu, rajče, balkánský sýr, tvrdý sýr, šunku, zakysanou smetanu, sůl.
Postup: Těstoviny uvařte, propláchněte studenou vodou a smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi, nakrájenými na drobné kousky. Podle chuti osolte a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
Skvělé letní lehké jídlo. Salát můžete podávat například s celozrnným pečivem, nebo ke grilovanému masu apod.
11.8.2009 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Barevný těstovinový salát
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: no loupu proto, že ty větší už mají tvrdou slupku
a taky by mě lákal recept na cuketovou čínu od choc_ivi
Linda: můj recept je : co najdu, to smíchám
LenkaT: proc loupes?
Majucha: choc_ivi: a co sem hodit nejaký zajímavý recepty? To si necháváte vsechno sami pro sebe a pak sem jenom napísete jaká to byla mnamka... lumpové
Majucha: mě to totiž vždycky bylo líto trhat takový nedochůdčata malinký , ale zkusím to, Já ji totiž smaženou ještě nedělala, jen dušenou a tepelně upravenou jinak, takže tam větší rozměry vůbec na překážku nejsou , ale zase do giganticka je nenechávám, to už jde i blbě loupat.
taky miluju cukety, strkám je skoro do všeho, i ppd maso je dobrá, šťávičku zahustí líp než maizena
cuketová čína je mňamka
Sirka: v tom případě je to povoleno. Já se cuketama živim celý léto, zbožňuju je, když se teda skliděj rozumně velký. Syrový, pečený, na kmíně, na kari... desítky variant. Ale fascinuje mně, jak vždycky někdo přivleče v náručí cosi, co vypadá jako atomová puma, váží to patnáct kilo a "nechceš cuketu? My už nevíme, jak to všechno zpracovat, nám to roste takhle veliký..."
Se omlouvám, 2x jsem fakt nechtěla. Ale podobný salát dělám taky, akorát tam dávám ještě tatarku a lžičku obyč. hořčice. Jo, a taky je dobrý na kousky nakrájený a okořeněný kuřecí maso (samozřejmě na pávni osmahlý). Ale to už pak není žádná dieta .
Majucha: My cukety taky necháváme přerůst do obřích rozměrů, neb to strouháme a krmíme tím slepice .
Majucha: My cukety taky necháváme přerůst do obřích rozměrů, neb to strouháme a krmíme tím slepice .
LenkaT: cuketa se dá v pohodě jíst i syrová a chutná dobře. Jen je potřeba ji sklidit ještě malou (tak cca 10 cm délky). Tady to každý nechává přerůst do torpédových rozměrů a pak se diví, že je to nepoživatelné a co s takovým množstvím má dělat
a tu cuketu fakt syrovou? to jsem ještě nezkoušela
Mňamky, tohle jídlo miluju. Akorát já si tam dávám tuňáka.