Zelená variace
Potřebujete: salát Lollo Biondo, čekankové puky, polníček, olivový olej, balsamikový ocet, loupaná sezamová semínka
Postup: Čekankové puky zbavíme spodní části, která je hořká. Listy příčně nakrájíme. Salát pořádně propláchneme a listy natrháme. Polníček opláchneme, lístky rozdělíme a přidáme do mísy k předchozím surovinám. Smícháme 2 lžíce olivového oleje s polovinou lžíce balsamikového octa a zalijeme tím směs salátů. Promícháme a posypeme sezamovými semínky.
Tip:
* Salát můžeme doplnit vařeným vajíčkem, kostičkami sýra a žampióny, pak může být samostatnou lehkou večeří.
* Sezamová semínka můžeme nahradit piniovými oříšky
15.2.2010 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zelená variace
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: jéé ja bych si dala hlávkovej salát ze špíčkem a nebo se zakys. smetanou a a tomu noky s vajíčkama
tohle mě dělávala moje bábi když jsem byla malá
googlik: taky milujem ledovej...a potom vlastní, ze zahrádky.
majucha: blééééé
já mám nejraději hlávkovej,ledovej a čínské zelí
tady ty lolla,rosa to nám nechutná
sharon: to je takovej příšerně kudrnatej. A díky těm záhybům nejde skoro vyprat. Pokaždý, když jsem ho měla, i když jsem ho máčela ve dřezu a myla pod prudem vody, tak mi křupala v puse hlína
Lollo salát neznám......