Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Salát s pršutem a melounem

Salát s pršutem a melounem

Potřebujete: směs trhaných zelených salátů, meloun cantaloup, pršut (nebo jakoukoliv sušenou šunku), cherry rajčátka, mozzarellu, olivový olej, tyčky grisini s olivovým olejem, sůl a pepř

 

Postup: meloun cantaloup rozkrojíme, jednu polovinu schováme a druhou použijeme do salátu. Meloun nakrájíme podélně na díly, které zbavíme tuhé slupky. Dužinu zbavíme vláken a semen. Tu nakrájíme na kostky. Rajčátka omyjeme a rozkrojíme na polovinu. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme všechny suroviny kromě melounu. Promícháme se 2-3 lžícemi olivového oleje. Osolíme a opepříme. Pak každému strávníkovi dáme porci salátu na talíř, dozdobíme kousky melounu. Tyčinky grisini obtočíme kouskem plátku šunky. Přes každý talíř položíme 2 tyčky se šunkou. Podáváme s čerstvou bagetou.

Lenka Moučková


2.8.2010   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Salát s pršutem a melounem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 2.8.2010 22:21

Proschuto či Parmská šunka, nebuďme detajlistky.

obrázek - Foto0072(1).jpg

 
IHope
IHope - 2.8.2010 17:03

Nic ve zlym, ale srasne se mi libi ta ceska zpotvorenina nazvu prosciuttosmajlik - 34smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 2.8.2010 16:03

YXH: jo bez melouna beru, ale toto s melounem ani náhodousmajlik - 66brala bych každý zvlášť To jo!!!smajlik - 57

 
YXH
YXH - 2.8.2010 15:01

Huraaa konecne to funguje. Vcera mi to rikalo neco o administratorovi a ruzne jine ptakoviny.smajlik - 68

 
YXH
YXH - 2.8.2010 14:52

YXH: Mrcha mne to nenechalo vcera dopsat, ten fujtajbl jsem myslela melouna se salamem. Jinak delam neco podobneho, ale bez toho melouna. Salat, sunka, syr, rajcata, okurka, redkvicky, zalivka je podobna a zdobi se to vejci. Melouna bych asi zbodla samotneho.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 2.8.2010 10:26

Pršůto na jaký koli způsob.smajlik - 57

 
Viv :o)
Viv :o) - 2.8.2010 9:49

Kadla: ja je miluju a dokonce i samotne, jsem schopna je sezrat na posezeni smajlik - 72 a vyborne jsou k vinu... smajlik - 57

 
Elen
Elen - 2.8.2010 8:37

grissini nejsou na samostatný jezení, vždy slouží jako příloha - k salátům, k polévce...

 
Elen
Elen - 2.8.2010 8:35

Kadla: já je rádasmajlik - 57

 
manka
manka - 2.8.2010 8:04

Kadla: aha, tak já myslela, že je to nějaký druh krabích. ale tyhle teda taky nemám ráda, zůstává po nich na jazyku divno.

 
Kadla
Kadla - 2.8.2010 8:03

Tohle jsou ony - nemám je ráda, mají takovou planou chuť..

obrázek - grisini.JPG

 
evropka
evropka - 2.8.2010 7:58

tohle bude výborné a osvěžující,něco podobného dělám taky....smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
manka
manka - 2.8.2010 7:51

jestli jsou tyčky grisini to co si myslím, tak nee

 
Elen
Elen - 2.8.2010 7:47

Mně to přijde osvěžujícísmajlik - 57

 
YXH
YXH - 2.8.2010 3:27

Teda to je fujtajblsmajlik - 98