Cizrnový salát s fenyklem
Potřebujete: konzervovanou cizrnu, 2 kapie (nebo tlustostěnné červené papriky), 3 zralá rajčata, 3 vejce, fenykl, česnek, olej, balsamikový ocet, sůl, pepř
Postup: Vezmeme 300 g konzervované cizrny a propláchneme ji. Vložíme do mísy a přidáme k ní očištěné papriky, které jsme nakrájeli na proužky či kostičky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Půlku bulvy fenyklu, příprava viz níže, nakrájíme na kostičky. Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, přidáme 1-2 lžíce olivového oleje, lžičku balsamikového octa, dochutíme pepřem, případně solí a přidáme utřený či prolisovaný česnek, opatrně zlehka promícháme a necháme krátce uležet.
Tip:
* papriky a rajčata můžeme spařit a sloupnout, budou stravitelnější.
* fenykl (prodává se bulva zeleno-bílé barvy s kousky řapíků) zbavíme svrchních listů a odkrojíme řapíky. Ty uschováme například na vyvaření do polévky (jako je zvykem s košťálem brokolice či květáku). Omyjeme a nakrájíme na kostičky. V tomto receptu se fenykl konzumuje syrový.
3.12.2010 Rubrika: Saláty | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Cizrnový salát s fenyklem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.že se nestydíte...tak zdravá cizrna
Cizrnu jsem jedla v hrstkové polívce a byla moc dobrá.