Salát s výhonky mungo
Potřebujete: fazole mungo, pórek, šunku, sůl a pepř, pečivo/chléb
Postup: Fazole mungo dejte naklíčit na dobu pěti dnů takto: první dva dny fazole pouze prolíváte a čistíte vodou, další dny pak pouze přilíváte vodu, aby byly klíčky pěkně velké. Na pánvičce necháte rozehřát olivový olej, přidáte pórek nakrájený na kolečka a podusíte jej. Pak přidáte šunku nakrájenou na kostičky a prohřejete. Směs dejte do skleněné mísy, přidejte naklíčené fazole mungo, dochuťte a podávejte s bagetou či celozrnným chlebem.
Za recept děkujeme čtenářce evropce. Přejeme dobrou chuť.
17.1.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Salát s výhonky mungo
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: já věřím, ale neochutnala....
dadka: nevěř tomu
sharon: už jsi to ochutnala? Fakt to není špatný, má to oříškovou chuť.
Aha, já bych ho určitě servírovala studený!
já jedině tak tu baketku...bez munga...
děvčata,hlavně se tento salát jí teplý
PEGG: tyhle asi ne
červená čočka je taky moc dobrá do salátu
Jé, já myslela,že jsou syrové fazole jedovaté
dadka: vede je každá Zdravá výživa anebo taková podobná sekce v supermarketech.
Ještě jsem takové fazole nejedla a snad ani neviděla, ale výhonky mungo občas kupuju a jsou moc dobré.
ty fazolky jsou moc dobré a nakličování je snadné. Dají se jíst i samotné, ale takto v salátu jsou ještě lepší. Asi fazolku koupím, dlouho nebyla....