Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Salát coleslaw

Salát coleslaw

Potřebujete: 60 dkg hlávkového bílého zelí, 1 malou cibulku, 10 dkg mrkve, asi 1/4 lžičky pepře (spíš méně), 2 až 3 vrchovaté lžíce majonézy, 25 dkg zakysané krémovité smetany, citrónovou šťávu a sůl podle chuti

Postup: Zelí a mrkev rozsekejte na malinké kousky, cibuli nakrájete najemno. Přidejte ostatní suroviny, dobře zamíchejte a ochuťte a citrónovou šťávou. Salát je výborný vychlazený.

Lenka Moučková


7.4.2011   Rubrika: Saláty   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Salát coleslaw

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Riki
Riki - 8.4.2011 0:03

Název je původně z holandštiny. Kool=zelí, koolsla = zelný salát. Coleslaw je poangličtělá verze.

 
evropka
evropka - 7.4.2011 17:01

Linda: zato ted tady ve fáre dojídám gulášofku a mám boulesmajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 7.4.2011 15:51

evropka: to já mám s kazdým jídlem, vsak vís. ALe ovoce a zelenina mizí ve velkým, jeste to starsí prolévá jogurtama a mladsí kakaem. Obcas se divím ,ze ty kombinace prezijou ve zdraví smajlik - 34. ALe uvarit teplé jídlo, které by jedli vsichni je u nás nemozné smajlik - 26

 
evropka
evropka - 7.4.2011 15:23

Linda: šťastné to ženy...u nás zase asi tak,koupím si do práce jedno jablko a vyhodím křížalu.koupím domů mandarinky a nikdo si nedá ani jednusmajlik - 76smajlik - 76no nic moc

 
orinka
orinka - 7.4.2011 15:00

sharon: budeš se divit, ani mně to nedělá nic, a to jsem na takové věci strašně háklivá. Já si myslím, že právě ten jogurt to tam zreguluje, aby se moc nepr**lo. Bílý jogurt můžeš dávat vlastně ke všemu, neutralizuje.

 
Linda
Linda - 7.4.2011 14:31

orinka: písu si a vyzkousím smajlik - 54

evropka: kdyz my jsme doma s holkama desný králící, syrová zelenina je nase v jakémkoliv mnozství a kombinaci, holky bez majo a zalivky, já bych zkusila s tím jogurtem, to jsem jeste neochutnala

 
sharon
sharon - 7.4.2011 13:24

orinka: to se musí tata u vody vznášet jak to zelí nadýmá..smajlik - 68, nebo že by jezdil na surfu ???smajlik - 68smajlik - 47

 
orinka
orinka - 7.4.2011 12:15

Linda: jo, a bez kopru, jogurtu, zato s nastrouhanou mrkví mi ten salát doma dělala návštěva ze zahraničí na ukázku, vyučená kuchařka. Koukala jsem, jak jde zelí nakrájet jemně, kam se hrabu já. Taky to měla dobré. Ovšem nevzpomínám, že by mluvila o nějakém Koleslavovi.smajlik - 58

 
orinka
orinka - 7.4.2011 12:14

Linda: nebojte se toho, fakt je to dobré, muž si ho brává do krabičky k vodě. Nové zelí nakrájet nadrobno, rukama v míse podrtit, aby pustilo šťávu. Osolit, okyselit a osladit jak jste zvyklí, 2 lžíce olivového oleje. Pak přidat 1 bílý jogurt, vajíčka natvrdo podle chuti (dávám 4 na 1 hlávku). Nová cibulka tomu taky neublíží. Ale nezbytný je sekaný kopr, celý svazeček, pak to má správnou chuť. Mně z toho nikdy nic nebylo. Ale takto světově bych svůj salát s koprem teda nepojmenovala, vidím, že nevím, co vařímsmajlik - 68

 
evropka
evropka - 7.4.2011 11:55

Linda: já ho dělat nebudu tedasmajlik - 66a budu spát klidněsmajlik - 68

 
Linda
Linda - 7.4.2011 11:46

Nedokázu si predstavit kysanou smetanu (nebo jiný zakysaný výrobek) ve spojení se zelím smajlik - 26. Coleslaw mi chutná, si ho budu muset vyzkouset podle níze podepsaných kolegyn, protoze ta kombinace mi asi nedá spát dokud nevyzkousím.

 
Czepeřička
Czepeřička - 7.4.2011 11:34

Dělám podobný, akorát jinou zálivku.
kysaná smetana, 1 strožek česneku, 1 KL cukru, 1KL plnotučné hořčice a špetka soli. Je výbornej.

 
Juana
Juana - 7.4.2011 11:28

Dělám ho většinou bez majonézy a bez cibule, jen osolím, zakapu nevýrazným olejem, opepřím, trošku osladím a okyselím citronem. Je to oblíbená zimní příloha. Někdy ho udělám i s majonézou (tedy většinou míchám do salátů majonézu s jogurtem)

 
sharon
sharon - 7.4.2011 11:18

ten název mě odpuzuje..smajlik - 68 jinak salát dělám bez majonézy i jogurtu, jen zakapt oliváčem....

 
evropka
evropka - 7.4.2011 10:19

Linda: Almega: to bude polskýsmajlik - 68smajlik - 68dokonc i v obchodě ho takto jmenujou

 
Almega
Almega - 7.4.2011 9:52

Linda: Já myslela něco polskýho....

 
Linda
Linda - 7.4.2011 9:01

Almega: ala americano

 
Almega
Almega - 7.4.2011 8:58

Nevíte,proč se to tak divně jmenuje????

 
monja
monja - 7.4.2011 7:25

smajlik - 57je moc dobrý - bez majonézy - dělám ho léta a to jsem ani nevěděla, že se takhle jmenuje smajlik - 82

 
orinka
orinka - 7.4.2011 6:15

já si počkám na rané zelí. Dělám něco podobného, ale s koprem a vajíčky natvrdo, místo majonézy dávám bílý jogurt. Už se těším na sezónu.smajlik - 32

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.