Salát s kuřecím masem
Potřebujete: 200 g pečeného kuřecího masa, 2 rajčata, 1 papriku, 1/2 hlávkového salátu, sůl, 200 ml mléka, 80 g taveného sýra, 2 lžičky nakládaného zeleného pepře, rozmarýn
Postup: Všechny ingredience nakrájete na nudličky, mléko rozšlehejte s taveným sýrem. Vše dohromady smíchejte a nakonec přidejte zelený pepř a ozdobte snítkou rozmarýnu.
24.2.2012 Rubrika: Saláty | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Salát s kuřecím masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka:
orinka: to je fakt, syrové mléko nic moc, lepší je dušené
né to byl vtip, jen mi to nedalo.
Mléko s taveňákem jako dresing je fakt děs. Souhlasím s jogurtem, smetanou...
monja: Tak já tedy nevím, asi je správně z gastronomického hlediska, ale já na to nedbám a hlávkový a ledový salát taky krájím. Používám tedy hlavně ten ledový, je tužší, pevnější, šťavnatější a sladší, a mám ho ráda na menší kousky nebo proužky, než bych tedy takové natrhala. Když by to byly velké kusy, tak bych to pak asi při jezení musela napichovat na vidličku, což mi přijde nepohodlné a ukusovat, nebo si krájet na talíři a tím bych ho i ostatní součásti rozmašírovala. Protože salátu většinou bývá větší množství, popř. je na dozdobení, takže na talíři nebývá dost místa na krájení. Tak raději hned menší kousky. Jestli je to kvůli vitamínům, tak to mě už tedy vůbec nebere - to je lepší s plastem, to s kovem, to vařené, to syrové, to se slupkou, to bez a pořád se nějaká pravidla asi i přidávají. Podle mě stačí jíst zeleninu často a konec, vitamíny určitě stačí. Mě to tedy celkově přijde, že se často dbá na nějaké podivné pravidla, asi v rámci nějaké vyšší gastrononie, která ale nebývají moc praktická. Já například nerada vidličku a lžící na palačinky, to nesnáším, i když dnes už je to normání, a taky tedy právě salát do hlubokého talíře, kde musím jednotivé ingredince lovit všude možně a pořád se propadají ke dnu. Přitom by stačil větší plytký, atd.
orinka: no musíš uznat, že v tomhle případě má teda stopro pravdu
sharon: už zas?!
řízek je řízek....
Raději zakysanou smetanu, nebo bílý jogurt, bez sýru
Rozslehané mléko s tavenákem = dressing ???? Tak to slysim poprvé.
Delávám (bez dressinku), pridávám jeste osmazenou slaninu a krutony a obcas feta syr. Teda ne ze by u nás zbylo pecené kure, ale osmahnu 2 nadra na pánvi a je salát hotovy
orinka: taky se mi nelíbí zálivka a krájet hlávkový salát ? to je zvěrstvo, ten se snad trhá, neee ? a vůbec je to takové mišmašózní
všechno se mi tam líbí, jen mi nesedí syrové mléko. Místo něj bych dala zakysanou smetanu nebo bílý jogurt a tím pádem vynechala tavený sýr.