Tuňákový salát
Ingredience: 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, balíček rýžových nudlí, olivový olej, čerstvá šťáva z 1–2 citronů, 1 cibule, 1 lžička bylinek (např. oregano nebo bazalka), možno přidat drobet strouhaného tvrdého sýra, kečupu, hořčice. Je výborné, když se přidá i mražená zeleninová směs – mrkev, kukuřice, hrášek, fazole (vyzkoušeno Bonduelle).
Postup: Nudle uvařit, nasekat asi na 3 cm kousky, vyklopit tuňáka, přidat nadrobno nasekanou cibuli, zakapat citrónovou šťávou, přidat olivový olej a koření, případně dosolit. Stačí takto, je to výborné. Případně můžete přidat, co kočička s pejskem doma najdou.
Recept nám zaslala čtenářka harantka.
2.3.2006 Rubrika: Saláty | Komentářů 16 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5