Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Salát s červenou čočkou

Salát s červenou čočkou

Ingredience: 500 g těstovin (spirálky nebo mašličky), 150 g červené čočky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 pórek, 300 g šunky, 500 ml masového nebo zeleninového vývaru (může být z kostky), olej, sůl, pepř, trochu petrželové natě nebo pažitky, 10 lžic octa Balsamico, 1 lžička cukru.

Postup: Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat a vychladnout. Cibuli a šunku nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a česnek propasírujeme. Cibuli spolu s česnekem necháme zesklovatět na dvou lžicích oleje, přidáme šunku, pórek a ještě krátce opečeme. Přilijeme vývar, přidáme čočku a asi 8 minut povaříme. Potom sejmeme z plotny a necháme asi 15 minut stát. Zatímco se nám všechno vařilo, připravíme si zálivku: petrželku nebo pažitku nakrájíme nadrobno, ocet smícháme s 8 lžícemi oleje, osladíme, osolíme a opepříme. Přidáme nasekané zelené natě.
Nakonec smícháme těstoviny, čočku a zálivku a necháme asi čtvrt hodiny uležet.

Recept nám zaslala čtenářka Ema. Děkujeme za něj a těšíme se na další vaše recepty.

Marie Poštová


2.6.2006   Rubrika: Saláty   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Salát s červenou čočkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.