Párkový salát
Potřebujete: Lžíci kečupu, cukru, octa, oleje, worchestru, 2 lžíce hořčice, 30 dkg párků (používáme tzv. klausovky), 1 cibuli a 2 sterilované okurky, 10 dkg (kelímek) majolky nebo tatarky, sůl, pepř, podle chuti můžeme přidat chilli, pečivo.
Postup: Kečup, cukr, ocet, olej a worechestr smícháme s hořčicí a necháme přejít varem. Párky, cibuli a okurky nakrájíme. Dáme do mísy, vmícháme majolku nebo tatarku, přelijeme svařenou směsí, opepříme a osolíme. Poté vložíme alespoň na půl hodiny do ledničky. Podáváme s čerstvým pečivem.
U nás se vždy dělá z dvojitého množství, tak třeba zachutná i vám.
Recpet nám poskytla čtenářka r1911. Děkujeme.
27.2.2007 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5