Sangria
.jpg)
Potřebujete: kompotované broskve, pomeranče, citrony, červené víno, limonádu (případně minerálku), likér
Postup: Sirup z broskví vylejte do džbánu nebo ozdobné skleněné mísy s vyššími okraji, broskve nakrájejte na kostky. Oloupejte (podle velikosti) 4 pomeranče a 2 citrony. Nejlépe nakrájet na kolečka. Ovoce přidejte k sirupu. Přilijte 2 litry červeného vína, 1 litr limonády (nebo slazené minerálky). Můžete přidat čirý likér - pomerančový nebo mandarinkový.
Dejte chladit na 4-5 hodin.
13.11.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sangria
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já bych do toho přidala trochu rumu - ten nikdy neškodí, zejména v teplém nápoji
.jpg)
talenka: to musím zkusit, zní to dobře s trochou skořice by se s tím možná i ta zima dala přežít

Dewey_Dell: Petr si občas koupí hotovou sangrii a bez ovoce ji pije teplou. a je to mlask mlask
Dewey_Dell: nejdřív musí být zima a lyžování a svařák, pak přijde teprve na řadu sangria
.jpg)
talenka: Elen: možná jsem to spletla, sangrii mám ale spojenou s vedrem, mořem, sluníčkem, fňuk... už aby bylo jaro a léto

Dewey_Dell: talenka: já si právě taky myslím, že bowle je studená - se musím někde na to mrknout...

Dewey_Dell: bowle je teplá?
.jpg)
jiná receptura, ale zní to zajímavě. Při pohledu ven si ale říkám, že by se spíš hodila bowle

no le taková pravá Sangria to tedy není,ve Španělsku v restauraci tam je supr,s ovocem,co restaurace to jíná receptura,základem je pravá Sangria,1šampáno,nebo víno,nebo likér,jojo ,ale tobych vám přála ochutnat co i ze služební cesty přivezl syn ze Španělska Sangriu ale už jako šampus,no přiznám se,že šampus nepiju,ale toto nemělo chybu,ta chut a barvička,krásně fialový,mnam