Sangria
Potřebujete: kompotované broskve, pomeranče, citrony, červené víno, limonádu (případně minerálku), likér
Postup: Sirup z broskví vylejte do džbánu nebo ozdobné skleněné mísy s vyššími okraji, broskve nakrájejte na kostky. Oloupejte (podle velikosti) 4 pomeranče a 2 citrony. Nejlépe nakrájet na kolečka. Ovoce přidejte k sirupu. Přilijte 2 litry červeného vína, 1 litr limonády (nebo slazené minerálky). Můžete přidat čirý likér - pomerančový nebo mandarinkový.
Dejte chladit na 4-5 hodin.
13.11.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sangria
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já bych do toho přidala trochu rumu - ten nikdy neškodí, zejména v teplém nápoji
talenka: to musím zkusit, zní to dobře s trochou skořice by se s tím možná i ta zima dala přežít
Dewey_Dell: Petr si občas koupí hotovou sangrii a bez ovoce ji pije teplou. a je to mlask mlask
Dewey_Dell: nejdřív musí být zima a lyžování a svařák, pak přijde teprve na řadu sangria
talenka: Elen: možná jsem to spletla, sangrii mám ale spojenou s vedrem, mořem, sluníčkem, fňuk... už aby bylo jaro a léto
Dewey_Dell: talenka: já si právě taky myslím, že bowle je studená - se musím někde na to mrknout...
Dewey_Dell: bowle je teplá?
jiná receptura, ale zní to zajímavě. Při pohledu ven si ale říkám, že by se spíš hodila bowle
no le taková pravá Sangria to tedy není,ve Španělsku v restauraci tam je supr,s ovocem,co restaurace to jíná receptura,základem je pravá Sangria,1šampáno,nebo víno,nebo likér,jojo ,ale tobych vám přála ochutnat co i ze služební cesty přivezl syn ze Španělska Sangriu ale už jako šampus,no přiznám se,že šampus nepiju,ale toto nemělo chybu,ta chut a barvička,krásně fialový,mnam