Mrkvová šťáva

Ingredience: 1,5 kg mrkve, 30 dkg krupicového cukru, 5 pomerančů, 1 lžička kyseliny citronové, 1 l vody.
Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme. Dusíme v 1 litru vody asi 10 minut. Přidáme cukr, kyselinu citronovou a dusíme doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme. Pomeranče rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přilijeme do rozmixované mrkve. Naplníme do menších sklenic a po uzavření sterilujeme deset minut při 85 °C.
Pijeme vychlazené, zředěné minerálkou.
Recept nám zaslala čtenářka Jana.
28.7.2006 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5