Švestky ve slaninovém kabátku
.jpg)
Potřebujete: švestky, sherry nebo jiný alkohol, slaninu krájenou na plátky, tuk na vymazání
Postup: Švestky vypeckujeme, poté je namočíme do sherry a necháme několik hodin marinovat. Občas je promícháme. Plátky slaniny překrájíme na poloviny. Švestky vyjmeme a každou švestku zabalíme do plátku slaniny. Slaninu pak sepneme párátky, aby držela. Vymažeme plech a švestky na něj položíme. Plech se švestkami dáme asi na 15 minut péci do předehřáté trouby, kterou jsme nastavili na 180-200 °C. U horkovzdušné trouby nastavíme teplotu na 160-180 °C. Tato pochoutka se hodí jako příloha k masu nebo zelenině. Slaninové švestky lze i grilovat.
Za recept děkujeme čtenářce Olze z Brna.
29.12.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Švestky ve slaninovém kabátku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To může být dobrota.Zkusím to se sušenými švestkami.