Bramborovo-pórková příloha
.jpg)
Potřebujete: 1/2 kg brambor, 40 dkg pórku, 150 ml zakysané smetany, kmín, sůl a pepř, alobal nebo zapékací misky zvané papiloty
Postup: Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Poduste v troše vody spolu s kmínem, až zelenina změkne. Mezitím si do misky dejte zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Pak přidejte vařenou vlažnou zeleninu. Zamíchejte. Na talíři posypte pažitkou nebo petrželkou. Můžete podávat samostatně nebo například s plátkem šunky či rybou.
18.3.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborovo-pórková příloha
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já dělávám porek podušený s kmínem a někdy společně i s bramborem jako přílohu, bez té smetany, ale toto zkusím, může být dobré.

sharon:
.gif)
sirael: asi se ten alobal zapeče v té misce

a proč je tam ten alobal nebo zapékací miska?
.gif)
já bych to vše zapekla....