Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Potřebujete: 50 g šunky, 3 čerstvé žampiony, 4 lžíce másla, 1 menší cibuli, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 ml vývaru (může být i z kostky), 2 žloutky, sůl

Postup: Polovinu másla rozpustíme na pánvi a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Podusíme. Do menšího hrnce dáme druhou polovinu másla a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme polohrubou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak přidáme podušené žampiony, jemně nakrájenou šunku, osolíme podle chuti a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme žloutky. Podáváme k bílým masům.

Lenka Moučková


10.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 28   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Žampionová omáčka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
martuš
martuš - 10.3.2010 21:27

Lisa : recept by se sešel - i když já bych raději hotovou buchtičku, když jsem bez té trouby /a kvůli opravě auta ještě dlouho budu/. Pošli potrubní poštou buchtu, já pošlu ty mandle, mám jich plnou tašku, loupaných plnou pikslu - sbírala jsem denně 2 plné igelitky pro dvě vietnamská prasátka, pejsci je taky rádi. Teď právě všude kvetou - mám kolem fůru pomerančovníků+fíkovníků a mandloní+citronovníky, občas i mandarinky nebo grepy. Ale dala bych přednost meruňkám, broskvím nebo českým špendlíkům či modrým slívám - to by byly koláče a knedlíkysmajlik - 35

 
TULI
TULI - 10.3.2010 20:48

Lisa: ja chci taky recept - a Martus je ve SPANELSKU .. smajlik - 47

 
sarobrouk
sarobrouk - 10.3.2010 18:07

Lisa: Mňam, já bych si dala ten piškot s broskvema a mandlema, šoupni rcept.

Jinak já bych to teda taky nemixovala, škoda šunkdy když už ne žampionů.

 
manka
manka - 10.3.2010 14:08

Lisa: tak bys sem mohla šoupnout recept ne?? já tak nerada loupu.

 
Lisa
Lisa - 10.3.2010 13:51

martuš: Kde leží ty milony mandlí? Můžu se po nich utlouct. Ať jako slané (peču je v troubě na plechu), nebo jako marcipán nebo i neloupané, nebo v cukru, v čokoládě, v karamelu, v pečivu - můžu je jakkoliv. Mám jeden úžasný recept na korpus pod broskvový dort, je to v podstatě piškot, jen místo mouky se dávají nahrubo mleté mandle (a dá se to i z neloupaných - tím nemyslím tu tvrdou šlupku smajlik - 68 ) a navrch se dávají jen loupané půlky broskví (můžou být i z kompotu, ale ne z toho málo slazeného) a šlehačka. Jéééžiš, to jsem si zas udělala chutě.....

 
manka
manka - 10.3.2010 13:20

sharon: určitě to vyzkouším,ale jestli si na to vzpomenusmajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.3.2010 13:14

manka: taky to tak dělám léta......smajlik - 68

 
manka
manka - 10.3.2010 11:45

martuš: holky, ale to je převratný vynález, o misku míňsmajlik - 47

 
manka
manka - 10.3.2010 11:44

Boubel: jo, je ten obal na tom takový nadýchanější, lepší. já jsem to jednou zkusila a už to tak dělám léta

 
martuš
martuš - 10.3.2010 11:01

ty řízky jako sharonsmajlik - 47 , už v dětství jsem milovala "ten kabátek" na řízkách a mouka mi tam vadila, takže celý život jen strouhanku a vejce. V poslední době do té poslední strouhanky přidávám strouhané mandle, když jich tu leší všude miiony - a je v tom dobrá i jakákoliv ryba - mňam - smajlik - 31

 
LenkaT
LenkaT - 10.3.2010 10:50

Boubel: no já peču buchty, dělám knedlíky smajlik - 26, takže i mouku používám, jen už ne na řízky, ale stejně je nedělám zas tak často, aby to mělo vliv na celonárodní spotřebu mouky smajlik - 68

 
Boubel
Boubel - 10.3.2010 9:57

sharon: taky si myslím, že je má spotřeba mouky asi nevytrhne smajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.3.2010 9:56

Boubel: stejně se polovina mouky dováží.......tak je mi to fuk smajlik - 68

 
Boubel
Boubel - 10.3.2010 9:51

LenkaT: a mlynáři nebudou mít co žrát smajlik - 42smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 10.3.2010 9:48

sharon: jo a taky už se nepatlám se řízkama v mouce, jen tak jak ty smajlik - 47

 
LenkaT
LenkaT - 10.3.2010 9:47

já musím mít v houbové omáčce houby, hodně hub. Tak teda rozhodně nemixuju, ale houbovku miluju i když jsem doma jediná, nevadí mi to, aspoň mi to nikdo nesní smajlik - 68

 
Boubel
Boubel - 10.3.2010 9:43

sharon: oksmajlik - 47. V neděli se bude s obědem experimentovat...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.3.2010 9:41

martuš: mě žampiony nepřijdou "plpavý"......já je teda miluju smajlik - 57

 
sharon
sharon - 10.3.2010 9:40

Boubel: já obaluju řízky jen ...strouhanka, vejce, strouhanka.......zkus to .

 
Boubel
Boubel - 10.3.2010 9:27

manka: fakt obaluješ v polo? To jsem nikdy nezkoušela, ale v neděli budou řízky s brsalátem, tak vyzkúšám smajlik - 64

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84340.
Archiv anket.