Škvarkové knedlíky

Potřebujete: 4 žemle, 1/8 l mléka, sůl, 2 vejce, 4 lžíce rozehřátých vepřových škvarků, asi 40 g krupice
Postup: Na žemle, které jste nakrájeli na kostičky, nalijte mléko a nechte ho vsáknout. Pak žemle vymačkejte, vmíchejte do nich vejce, škvarky, sůl a podle potřeby krupici. Tvořte malé kulaté knedlíky a v osolené vodě je vařte podle velikosti asi 6 - 10 minut. Uvařené knedlíky roztrhněte a posypte je osmaženou cibulkou. Hodí se jako příloha k masu se zelím nebo se špenátem.
12.3.2012 Rubrika: Přílohy | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Škvarkové knedlíky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Tak jsem začala vařit podle časopisu. Narazila jsem minulý týden na nový časopis Moje šťastná hvězda a kromě ostatních dobrých rubrik tam mají i normální recepty, který v pohodě a bez stresu zvládnu uvařit i po práci a netrvá mi to celý večer. Pohoda, už jste někdo zkoušel taky podle časopisu moje šťastná hvězda vařit?
Mňam!!!
.gif)
Veškeré takové knedlíky miluju
a až jsem to odeslala, vzpomněla jsem si, že nejlepší škvarkové knedlíky jsou ty z bramborového těsta, prostě se udělá těsto, z válečku pokrájejí kousky, rozplácnou, dovnitř se dá přiměřené množství škvarků, knedlík se dobře uzavře a pak se uvaří v kastrole. Podává se se smaženou cibulkou a kyselým zelím, takže si myslím, že to zelí tam dělá tu vyváženou zdravou složku.
škvarkové nebo špekové - jsou dobré oboje.

miluju škvarkové knedlíky