Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Smažené bramborové noky

Noky

Ingredience: 600 g brambor, 120 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g másla, 200 ml mléka, muškátový květ, olej na smažení, sůl dle chuti

Postup: brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko osolíme, uvedeme do varu a rozpustíme v něm máslo. Za stálého míchání do něj pak vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám kaše nelepí na stěny hrnce. Necháme napůl vychladnout a pak do kaše vmícháme vejce, muškátový květ a prolisované brambory. Důkladně promícháme a lžící pak vykrajujeme noky, které na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Marie Poštová


20.5.2006   Rubrika: Přílohy   |   Komentářů 5   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Smažené bramborové noky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77176.
    Archiv anket.