Výborný džem z banánů
Potřebujete: zralé banány, přípravek na džemy od Dr. Oetkera, pískový cukr
Postup: 1 kg zralých oloupaných banánů rozmixujte a podle návodu na obalu přípravku na džemy povařte s cukrem asi 1 minutu. Na kilo ovoce dejte půl kila cukru. Poté přidejte přípravek na džemy a povařte další minutu. Naplňte do malých skleniček, zavíčkujte. Možné je ještě nechat naplněné sklenice přejít varem, aby se skutečně zatáhly.
Varianta: Džem z kiwi
Opět je třeba kilo oloupaného zralého ovoce. To rozmixujete a postupujete stejným způsobem jako u banánů. Do džemu z kiwi doporučujeme přidat 1 lžičku kyseliny citronové - džem si zachová svěží zelenou barvu.
"Tyto džemy dělám již několik let," píše jasmine. Děkujeme za recept.
1.8.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Výborný džem z banánů
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Bety: zkus si udělat jednu malou dávku v pekárně na chleba. Ten prostředek od Oetkera používám 3:1, ale bude stačit i 2:1. Není potřeba potom tolik cukru
Bety: ty banány jako takové jsou dost nevýrazné, lepší je kombinovat je s něčím výraznějším, Já přidávám půl na půl jahody nebo rybíz nebo ti kiwi.
Dobrá je i kombinace banány, jablka a kiwi.
Zajímavé, ještě jsem to nikde neviděla ani nechutnala. Šlo by to normálně se želírovacím cukrem?