Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Švestky s čepicí

Švestky s čepicí

Potřebujete: 1 kg švestek (asi 60-70 dkg vypeckovaných plodů), 2 bílky, 2 lžíce hnědého cukru, 10 dkg moučkového cukru, perníkové koření, 1 velkou nebo 4 menší zapékací misky

Postup: Půlky švestek dejte do kastrůlku spolu s hnědým cukrem, mírně podlijte a duste. Po chvíli přidejte asi půl lžičky perníkového koření. Až jsou švestky měkké a zbylo jen trochu šťávy, vypněte a nechte vychladit. Vyšlehejte z bílků a cukru (a špetky soli) pevný sníh. Švestkový kompot přendejte do zapékací misky (misek), poklaďte hojně sněhem a dejte zapéct asi 10 minut pod gril. Podávejte teplé.

Tip:

* takto můžete zpracovat jakýkoliv již hotový kompot

 

Lenka Moučková


15.9.2008   Rubrika:   |   Komentářů 2   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Švestky s čepicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Radunka
Radunka - 9.10.2008 14:42

Hm, to vypadá dobře.určitě vyzkouším.

 
Bridgetj
Bridgetj - 15.9.2008 7:34

Vypadá to dobře, ale já nesnáším pečený bílkový sníh. Nesnáším ani rýži na sladko, dělanou v troubě.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84178.
Archiv anket.