Podzimní marmeláda

Postup: Švestky umyjeme a zbavíme pecek, jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velkého hrnce spolu s bezinkovým sirupem, skořicí, ½ lžičkou mletého hřebíčku a želírovacím cukrem. Vše vaříme minimálně 6 minut. Poté dáváme do sklenic. Můžeme rozmixovat pro větší jemnost (nezapomeňte vyjmout skořici).
7.9.2011 Rubrika: Konzervujeme | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní marmeláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
JAK vidno,víc hlav víc ví,a o tom to je přátelé

Hugo-z-hor: Doporučuji odstaranit seminka,pokud máš dma štouraly,ale jinak je to výborný ZDROJ železa
bezinky

Zvědavka: Přesně ták
ćukr dodá hlavní chut a patlat bude co tak jako tak
orinka: manka: Taky to tak holky dělám

orinka: já teda taky, já se toho úplně hrozím jen to vidím napsaný. a navíc to fakt jde i bez nich, jen to trošinku dýl trvá.
.jpg)
jako skoro každý rok marmelády udělám a cca za dva roky vyhodímmně chutnají z ikea
akorát jsem přišla na to, že se ve všech džemech i marmeládách obejdu bez želírovacích přípravků. Prostě to vařím, až to dělá za vařečkou cestičku, pak kápnu na talířek a když to ztuhne, mám hotovo...ostatně, jablka mají samy pektinů tolik, že používat želírovací cukr je marnotranost a blbost.
.jpg)
Tak jediné, co letos na zahradě mám jsou jablka a bezinky, tak hurá na marmeládu. To mě nikdy nenapadlo
.jpg)
sharon: Moje řeč!!
.gif)
manka: no samóó.....než na to žlučník doplatí....

sharon: a jíst je
.gif)
mě baví smažit řízky...

taky mě to baví, včera jsem vařila povidlí, výborné
sharon: Ty jsi číslo
Ale mě to třeba baví. Jsem asi celkem rychlá, tak mě to nezatěžuje. A taky jsme po těch letech pěkně rozežraní a moc nám ty kupované věci nelezou.
.gif)
holky, to půjdu radši do kina...
Holky, ať tam napatálte co napatláte, bude to dobrý.
Dělám marmelády hodně, protože to u nás jen letí. Vlastní zahradu nemám, kupovat je zbytečně drahé. Ale stává se mi, poměrně často, že mi volají různé kamarádky, že jim zraje to nebo ono, tak naklušu, otrhám a uvařím z toho co je. Ať je to směs čehokoliv nebo jen jednodruhové. A neznám marmeládu, která by nám nechutnala.

Jiny sirup by bylo také řešení,než se patlat se dvema vecmi

Dělávala jsem i džem-bezinky+jablka,výborný
ted jsme jen dva,a džemy neubývaji,tak asi až příští rok.

sharon: anitech: dejte bezinky,čerstvé,už dozrávají

sharon: však bezinky právě zrají, tak udělej sirup, pak marmeládu