Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Podzimní marmeláda

Podzimní marmeláda
Potřebujete: 400 g švestek, 400 g hrušek, 400 g jablek, 300 ml bezinkového sirupu, 1 celou skořici, mletý hřebíček, 500 g želírovacího cukru 3:1

Postup: Švestky umyjeme a zbavíme pecek, jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velkého hrnce spolu s bezinkovým sirupem, skořicí, ½ lžičkou mletého hřebíčku a želírovacím cukrem. Vše vaříme minimálně 6 minut. Poté dáváme do sklenic. Můžeme rozmixovat pro větší jemnost (nezapomeňte vyjmout skořici).

Lenka Moučková


7.9.2011   Rubrika: Konzervujeme   |   Komentářů 24   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Podzimní marmeláda

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:48

smajlik - 76smajlik - 5JAK vidno,víc hlav víc ví,a o tom to je přátelésmajlik - 44smajlik - 5smajlik - 31

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:47

Hugo-z-hor: smajlik - 94Doporučuji odstaranit seminka,pokud máš dma štouraly,ale jinak je to výborný ZDROJ železasmajlik - 64bezinky

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:45

Zvědavka: smajlik - 94Přesně táksmajlik - 76ćukr dodá hlavní chut a patlat bude co tak jako taksmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 64smajlik - 68smajlik - 77

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 17:44

orinka: manka: Taky to tak holky dělám smajlik - 64

 
manka
manka - 7.9.2011 14:52

orinka: já teda taky, já se toho úplně hrozím jen to vidím napsaný. a navíc to fakt jde i bez nich, jen to trošinku dýl trvá.

 
evropka
evropka - 7.9.2011 13:24

jako skoro každý rok marmelády udělám a cca za dva roky vyhodímsmajlik - 72mně chutnají z ikeasmajlik - 26

 
orinka
orinka - 7.9.2011 13:16

akorát jsem přišla na to, že se ve všech džemech i marmeládách obejdu bez želírovacích přípravků. Prostě to vařím, až to dělá za vařečkou cestičku, pak kápnu na talířek a když to ztuhne, mám hotovo...ostatně, jablka mají samy pektinů tolik, že používat želírovací cukr je marnotranost a blbost.smajlik - 16

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 7.9.2011 12:20

Tak jediné, co letos na zahradě mám jsou jablka a bezinky, tak hurá na marmeládu. To mě nikdy nenapadlo smajlik - 47

 
Sonne
Sonne - 7.9.2011 11:23

sharon: Moje řeč!! smajlik - 34

 
sharon
sharon - 7.9.2011 10:58

manka: no samóó.....než na to žlučník doplatí....smajlik - 68

 
manka
manka - 7.9.2011 10:36

sharon: a jíst jesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 7.9.2011 10:35

mě baví smažit řízky...smajlik - 68

 
manka
manka - 7.9.2011 9:52

taky mě to baví, včera jsem vařila povidlí, výborné

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 9:21

sharon: smajlik - 34 Ty jsi číslo smajlik - 47

Ale mě to třeba baví. Jsem asi celkem rychlá, tak mě to nezatěžuje. A taky jsme po těch letech pěkně rozežraní a moc nám ty kupované věci nelezou.

 
sharon
sharon - 7.9.2011 9:11

holky, to půjdu radši do kina...smajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 9:09

Holky, ať tam napatálte co napatláte, bude to dobrý.
Dělám marmelády hodně, protože to u nás jen letí. Vlastní zahradu nemám, kupovat je zbytečně drahé. Ale stává se mi, poměrně často, že mi volají různé kamarádky, že jim zraje to nebo ono, tak naklušu, otrhám a uvařím z toho co je. Ať je to směs čehokoliv nebo jen jednodruhové. A neznám marmeládu, která by nám nechutnala.

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 8:59

Jiny sirup by bylo také řešení,než se patlat se dvema vecmismajlik - 36

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 8:59

smajlik - 94Dělávala jsem i džem-bezinky+jablka,výbornýsmajlik - 5ted jsme jen dva,a džemy neubývaji,tak asi až příští rok.smajlik - 55

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 8:58

sharon: anitech: dejte bezinky,čerstvé,už dozrávajísmajlik - 94

 
manka
manka - 7.9.2011 8:57

sharon: však bezinky právě zrají, tak udělej sirup, pak marmeládusmajlik - 64

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78625.
Archiv anket.