Podzimní marmeláda

Postup: Švestky umyjeme a zbavíme pecek, jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velkého hrnce spolu s bezinkovým sirupem, skořicí, ½ lžičkou mletého hřebíčku a želírovacím cukrem. Vše vaříme minimálně 6 minut. Poté dáváme do sklenic. Můžeme rozmixovat pro větší jemnost (nezapomeňte vyjmout skořici).
7.9.2011 Rubrika: Konzervujeme | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní marmeláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hele když si píšeš o nádobí, tak není nic jednoduššího než se zajít podívat na https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi titanové nádobí na webík zgastra. Tam jsme nakupovali my a to nejen do baráku, ale třeba i na chalupu.

Nojo, tak to byste mně ale měla poradit kde si takovou marmeládu udělat. My doma nemáme zrovna dvakrát dobré vybavení a nádobí. Nevíte o něčem co by zaručeně fungovalo, prosím?
Jako na grilování si myslím že ještě bude dostatek času. Ono se každý bojí že když přijde nějaký srpnový déšť tak že rázem celé počasí teplé skončilo. Ale tak to určitě není a nikdo to tak dlouhodobě nevidí. Ono zase bude dobře a když ne, tak právě musíte připravit marmelády.

Brzo bude pravda podzim a tak je potřeba se průběžně připravovat, v tom máte náhodou pravdu. Já si třeba říkám že bych toto léto mohla ještě pořádně grilovat, jen teda manžel je stále někde na služební cestě a tak nevím jak to všechno budeme stíhat. Je to s ním složité, nic mu ode mě nechutná.
.gif)
JAK vidno,víc hlav víc ví,a o tom to je přátelé
.gif)
Hugo-z-hor: Doporučuji odstaranit seminka,pokud máš dma štouraly,ale jinak je to výborný ZDROJ železa
bezinky
.gif)
Zvědavka: Přesně ták
ćukr dodá hlavní chut a patlat bude co tak jako tak
orinka: manka: Taky to tak holky dělám

orinka: já teda taky, já se toho úplně hrozím jen to vidím napsaný. a navíc to fakt jde i bez nich, jen to trošinku dýl trvá.
.jpg)
jako skoro každý rok marmelády udělám a cca za dva roky vyhodímmně chutnají z ikea
akorát jsem přišla na to, že se ve všech džemech i marmeládách obejdu bez želírovacích přípravků. Prostě to vařím, až to dělá za vařečkou cestičku, pak kápnu na talířek a když to ztuhne, mám hotovo...ostatně, jablka mají samy pektinů tolik, že používat želírovací cukr je marnotranost a blbost.
.jpg)
Tak jediné, co letos na zahradě mám jsou jablka a bezinky, tak hurá na marmeládu. To mě nikdy nenapadlo
.jpg)
sharon: Moje řeč!!
.gif)
manka: no samóó.....než na to žlučník doplatí....

sharon: a jíst je
.gif)
mě baví smažit řízky...

taky mě to baví, včera jsem vařila povidlí, výborné
sharon: Ty jsi číslo
Ale mě to třeba baví. Jsem asi celkem rychlá, tak mě to nezatěžuje. A taky jsme po těch letech pěkně rozežraní a moc nám ty kupované věci nelezou.
.gif)
holky, to půjdu radši do kina...
Holky, ať tam napatálte co napatláte, bude to dobrý.
Dělám marmelády hodně, protože to u nás jen letí. Vlastní zahradu nemám, kupovat je zbytečně drahé. Ale stává se mi, poměrně často, že mi volají různé kamarádky, že jim zraje to nebo ono, tak naklušu, otrhám a uvařím z toho co je. Ať je to směs čehokoliv nebo jen jednodruhové. A neznám marmeládu, která by nám nechutnala.