Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Podzimní marmeláda

Podzimní marmeláda
Potřebujete: 400 g švestek, 400 g hrušek, 400 g jablek, 300 ml bezinkového sirupu, 1 celou skořici, mletý hřebíček, 500 g želírovacího cukru 3:1

Postup: Švestky umyjeme a zbavíme pecek, jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velkého hrnce spolu s bezinkovým sirupem, skořicí, ½ lžičkou mletého hřebíčku a želírovacím cukrem. Vše vaříme minimálně 6 minut. Poté dáváme do sklenic. Můžeme rozmixovat pro větší jemnost (nezapomeňte vyjmout skořici).

Lenka Moučková


7.9.2011   Rubrika: Konzervujeme   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Podzimní marmeláda

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
esternovakova
esternovakova - 9.8.2023 9:57

Hele když si píšeš o nádobí, tak není nic jednoduššího než se zajít podívat na https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi titanové nádobí na webík zgastra. Tam jsme nakupovali my a to nejen do baráku, ale třeba i na chalupu.

 
Ivanka082
Ivanka082 - 9.8.2023 9:56

Nojo, tak to byste mně ale měla poradit kde si takovou marmeládu udělat. My doma nemáme zrovna dvakrát dobré vybavení a nádobí. Nevíte o něčem co by zaručeně fungovalo, prosím?

 
esternovakova
esternovakova - 9.8.2023 9:55

Jako na grilování si myslím že ještě bude dostatek času. Ono se každý bojí že když přijde nějaký srpnový déšť tak že rázem celé počasí teplé skončilo. Ale tak to určitě není a nikdo to tak dlouhodobě nevidí. Ono zase bude dobře a když ne, tak právě musíte připravit marmelády.

 
Ivanka082
Ivanka082 - 8.8.2023 16:06

Brzo bude pravda podzim a tak je potřeba se průběžně připravovat, v tom máte náhodou pravdu. Já si třeba říkám že bych toto léto mohla ještě pořádně grilovat, jen teda manžel je stále někde na služební cestě a tak nevím jak to všechno budeme stíhat. Je to s ním složité, nic mu ode mě nechutná.

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:48

smajlik - 76smajlik - 5JAK vidno,víc hlav víc ví,a o tom to je přátelésmajlik - 44smajlik - 5smajlik - 31

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:47

Hugo-z-hor: smajlik - 94Doporučuji odstaranit seminka,pokud máš dma štouraly,ale jinak je to výborný ZDROJ železasmajlik - 64bezinky

 
Světlonoska
Světlonoska - 7.9.2011 23:45

Zvědavka: smajlik - 94Přesně táksmajlik - 76ćukr dodá hlavní chut a patlat bude co tak jako taksmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 64smajlik - 68smajlik - 77

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 17:44

orinka: manka: Taky to tak holky dělám smajlik - 64

 
manka
manka - 7.9.2011 14:52

orinka: já teda taky, já se toho úplně hrozím jen to vidím napsaný. a navíc to fakt jde i bez nich, jen to trošinku dýl trvá.

 
evropka
evropka - 7.9.2011 13:24

jako skoro každý rok marmelády udělám a cca za dva roky vyhodímsmajlik - 72mně chutnají z ikeasmajlik - 26

 
orinka
orinka - 7.9.2011 13:16

akorát jsem přišla na to, že se ve všech džemech i marmeládách obejdu bez želírovacích přípravků. Prostě to vařím, až to dělá za vařečkou cestičku, pak kápnu na talířek a když to ztuhne, mám hotovo...ostatně, jablka mají samy pektinů tolik, že používat želírovací cukr je marnotranost a blbost.smajlik - 16

 
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 7.9.2011 12:20

Tak jediné, co letos na zahradě mám jsou jablka a bezinky, tak hurá na marmeládu. To mě nikdy nenapadlo smajlik - 47

 
Sonne
Sonne - 7.9.2011 11:23

sharon: Moje řeč!! smajlik - 34

 
sharon
sharon - 7.9.2011 10:58

manka: no samóó.....než na to žlučník doplatí....smajlik - 68

 
manka
manka - 7.9.2011 10:36

sharon: a jíst jesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 7.9.2011 10:35

mě baví smažit řízky...smajlik - 68

 
manka
manka - 7.9.2011 9:52

taky mě to baví, včera jsem vařila povidlí, výborné

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 9:21

sharon: smajlik - 34 Ty jsi číslo smajlik - 47

Ale mě to třeba baví. Jsem asi celkem rychlá, tak mě to nezatěžuje. A taky jsme po těch letech pěkně rozežraní a moc nám ty kupované věci nelezou.

 
sharon
sharon - 7.9.2011 9:11

holky, to půjdu radši do kina...smajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 7.9.2011 9:09

Holky, ať tam napatálte co napatláte, bude to dobrý.
Dělám marmelády hodně, protože to u nás jen letí. Vlastní zahradu nemám, kupovat je zbytečně drahé. Ale stává se mi, poměrně často, že mi volají různé kamarádky, že jim zraje to nebo ono, tak naklušu, otrhám a uvařím z toho co je. Ať je to směs čehokoliv nebo jen jednodruhové. A neznám marmeládu, která by nám nechutnala.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.