Aby brambory dobře chutnaly
Brambory v různých podobách neodmyslitelně patří k našemu jídelníčku. Pokrmů, které z nich můžeme připravit, je bezpočet. Uvařit a připravit brambory tak, aby byly skutečně dobré a neztratily příliš vitaminů a živin, není jen tak.
Vaříme, smažíme a zaděláváme těsto z brambor
6.6.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Aby brambory dobře chutnaly
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Plněné Erteple v zimě v troubě, v létě na grillu .
vemte patřičný počet erteplí ( podle velikosti, počtu lidí a následných chodů )
Bramboru řízneme vejpůl a můžeme trochu vydlábnout ( já vynechávám) a pomažeme vnitřek nějakou super barbecue omáčkou ( nejlepší jsou z USA ale i tady už se dají koupi docela dobré )
vložíme anglickou slaninu ( šunku,salám, pro vegetariány rajče nebo jen list bazalky, oregána nebo máty ) a převis neodřezávat ! Bylinky samozřejmě nutno přihodit i k masíčkové verzi
Vložíme nebo vsypeme sýr podle chuti ....
Připravíme alobálek a mezi alobal a ertepli můžeme vložit stejné nebo další bylinky mě se osobně osvědčuje rozmarýn ...
Nu a pak již vložíme na grill .... výhody je že to můžete na grill vrazit ještě když hoří plamenem a nelze grilovat stejčky špízečky a tak ....
dejte tomu cca 15-20 minut podle ohně a velikosti , v troubě o něco déle .. tak 20-30 minut
Zase nějaké nové fígle¨! Díky!!
Já jsem nedávno zkoušela vařit staré (hnusné, ale jiné zrovna nebyly po ruce) brambory ve vodě s troškou mléka. Že prý pak budou chutnější. No, nebyly... Po pravdě to byl hnus, velebnosti
Super tipy,některé znám a používám,jinými se ráda poučím.U nás jsou mužský bramborový,takže je dělám hodně.
tohle si hned tisknu a primagnetkuju v kuchyni na lednicku... diky za clanek
To je hotová věda