Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Je pátek a my pro vás máme další inspiraci pro víkendové vaření. Možná vás některý recept osloví a rozhodnete se ho zařadit na váš rodinný stůl.

Tipy na snídani

Pro ty, kteří si ráno dají rádi něco sladkého, jsme vybrali Meruňkové potěšení.merunkovy kolac

Potřebujete: 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 1 lžičku prášku do pečiva, 4 vejce, 200 ml oleje, 500 ml meruňkového kompotu, máslo a mouku na vymazání plechu

Postup: Meruňky vyndejte z kompotu a nechte okapat. Pak je nakrájejte na malé kousky a vmíchejte zpět do kompotové šťávy. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec kompot i se šťávou. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte na střední stupeň dozlatova.

 

 

Pokud máte k snídani radši něco slaného a masitého, můžete si v neděli dopřát tzv. „snídani na vidličku“ – Sýrové toasty se slaninoutoasty

Potřebujete: 4 plátky bílé veky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, 1 jablko, 1 lžíci másla, olej na smažení

Postup: Oloupané a jádřinců zbavené jablko nakrájíme na kolečka. Plátky veky po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji a potřeme máslem. Pak na ně poklademe plátky sýra a prudce zapečeme. Plátky slaniny a kolečka jablek osmažíme a obojím poklademe zapečené toasty.


 

Tipy na oběd

Máte-li chuť na poctivou českou klasiku, možná vám přijde vhod recept na Pečenou husu na zázvoru.husa

Potřebujete: 4 porce husy, 2 stroužky utřeného česneku, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 cibule, 1 lžíci hladké mouky, sůl

Postup: Omyté a osušené porce husy potřete česnekem utřeným se solí a posypte zázvorem. Vložte na pekáč, přidejte nakrájenou cibuli a podlijte trochou vody. Pod pokličkou pečte doměkka. Pak masu vyjměte a šťávu vyduste do tuku. Zaprašte ji moukou, osmahněte, zřeďte vodou a povařte. Porce husy vložte zpět a prohřejte. Jako přílohu si můžete připravit bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

 

 


Chcete-li si dát něco lehčího a rychlejšího, vyzkoušejte Krůtí prsíčka s nudlemi.krůtí s nudlemi

Potřebujete: 4 krůtí prsíčka, 2 lžičky medu, 2 pomeranče, 1 citrón, 1 lžičku hladké mouky, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 200 g čínských nudlí, sůl

Postup: Do misky si připravte dužinu z pomerančů. V jiné misce udělejte marinádu z medu, sójové omáčky, soli a hladké mouky a zakápněte ji citrónovou šťávou. Maso omyjte, nakrájejte na nudličky a smíchejte s marinádou. Nechte v lednici asi 1 hodinu odležet. Pak směs zprudka opečte na rozpáleném oleji ze všech stran, podlijte troškou vody duste doměkka. Nakonec přidejte dužinu z pomerančů a uvařené nudle, osolte, krátce povařte a podávejte.

 

Tip na večeři

K večeři si dejte jen něco lehkého, ať nemáte těžké sny. Co třeba Letní salát s jogurtovou zálivkou.salát

Potřebujete: 1 hlávkový salát, 3 – 4 rajčata, 400 g salátové okurky, 1 bílý jogurt, 100 g majolky, 2 stroužky utřeného česneku, sůl, špetku pepře, 150 g nastrouhaného balkánského sýra

Postup: Salát důkladně umyjte a nakrájejte na nudličky. Smíchejte s nakrájenými rajčaty a okurkou a promíchejte. Jogurt smíchejte s majolkou, solí, česnekem a pepřem. Nalijte na zeleninu a a posypte strouhaným balkánským sýrem. Přikusujte tmavé pečivo.

Lenka Moučková


24.6.2011   Rubrika: Články   |   Komentářů 22   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Víkendové menu. Dáte si radši husu nebo zeleninový salát?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Hugo-z-hor
Hugo-z-hor - 24.6.2011 21:09

Tak husu bych si dala taky smajlik - 57 Ale bude pstruh na grilu s citronem a majoránkou a kuskus.

 
manka
manka - 24.6.2011 12:04

Jarča*: já taky, jsou to jako dunajské vlnysmajlik - 57

 
sharon
sharon - 24.6.2011 11:38

evropka: Jarča*: já kakao můžu všude...jen nééé na řízkusmajlik - 68

 
Jarča*
Jarča* - 24.6.2011 9:45

evropka: a už jsi to zkusila? Já to milujusmajlik - 57

 
evropka
evropka - 24.6.2011 9:41

Jarča*: já k meruňkám kakao určo néésmajlik - 58

 
Jarča*
Jarča* - 24.6.2011 9:16

Jo a ještě mám ráda dát do půlky těsta kakao, aby to bylo dvoubarevné.

 
Jarča*
Jarča* - 24.6.2011 9:10

Kadla: já mám předpis na těsto na hrnečky, tak nevím, jestli jsou ingredience ve stejném poměru, ale myslím, že to bude podobné. Šťávu z kompotu tam nedávám vůbec, připadá mi, že ty meruňky jsou samy o sobě mokré dost. Čerstvé nevím, ale možná proč ne, dala bych jich dost a pocukrovala, aby pustily šťávu.

 
sharon
sharon - 24.6.2011 9:10

Kadla: myslím, že z toho půlkilovýho balení kompotu všechna......smajlik - 26

 
sharon
sharon - 24.6.2011 9:09

ten meruňkovej koláč bych ještě posypala drobenkou ze třninovýho cukru..smajlik - 57smajlik - 47

 
sharon
sharon - 24.6.2011 9:08

tak začala bych od krůty přes husu k sýrovým toustům , dále salát se zálivkou a na závěr ten moučníček a dobrou kávu......budu čekat kdo mě pozve....smajlik - 68smajlik - 47

 
Kadla
Kadla - 24.6.2011 9:02

Holky, jak s tím meruňkovým koláčem - kolik té kompotové štávy se tam má dát? A co kdyby se to dělalo z čerstvých meruněk (teď právě jsou na trhu)... Máte někdo zkušenosti? Já s meruňkami vždycky dělala jen kynutý koláč s drobenkou a tohle mi přijde zajímavé, ale nevím, jak s tou šťávou...

 
Jarča*
Jarča* - 24.6.2011 8:12

Linda: mně to kromě té anglické slaniny (která by se určitě dala nahradit třebas šunkou) a husy připadá O.K. No dobře, ta buchta...ale kdo z nás občas neupeče rodině něco sladkého? I když už se taky snažím to omezovat.

 
Jarča*
Jarča* - 24.6.2011 8:08

Měla bych chuť na všechnosmajlik - 47 Vynechala bych jen tu husu, tu nějak nemusíme.
Podobnou meruňkovou buchtu dělám, tak mě napadlo, že už jsem jí nedělala dlouho.

 
Linda
Linda - 24.6.2011 7:46

Dala bych si vsechno, kdyby mi to nekdo udelal smajlik - 16.
Ale ruku na srdce, kdyz si odmyslím ten salát na veceri, tak teda zlucník a zbytek tela bude skákat radostí nad takovýmhle prísunem "zdraví".

 
orinka
orinka - 24.6.2011 7:12

aúúúúú, dala bych si všeckosmajlik - 98

 
dadka
dadka - 24.6.2011 7:04

Tak husu bych si určitě dala, ale mám smůlu. Byla jsem na kontrole cukru a nic moc, takže žádná krůta, ale dieta. Ten koláč manželovi na neděli udělám, dobrý nápad!!! A v sobotu budu dělat ten recept s hovězím masem a špenátem, jen si koupím čerstvý špenát a nebudu tam dávat kečup.

 
evropka
evropka - 24.6.2011 6:38

Meryl: smajlik - 75

 
LenkaT
LenkaT - 24.6.2011 6:38

ten meruňkový koláč je moc dobrý, dělávám ho, ani není potřeba meruňky krájet, jsou dost měkký a při míchání se polorozpadnou smajlik - 47

 
Meryl
Meryl - 24.6.2011 6:32

evropka: smajlik - 76to sádlo je chyba, má být olej. Opravím tosmajlik - 75

 
evropka
evropka - 24.6.2011 6:14

my včera staky z argentinské hovězí svíčkové ,ale bohužel smrděly málem,,,na zítra chystám prsa z husy,ale přemýšlím jak?v dnešních receptech mě zaujala krůtí prsíčka,jen mi k tomu nejde to sádlosmajlik - 26jo a meruňkový koláčsmajlik - 32smajlik - 32smajlik - 32smajlik - 32

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127737.
Archiv anket.