Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Slovenské štědrovečerní menu

Slovenské štědrovečerní menu

Vianočná  kapustnica
Ingredience: 2 poháre (0,7 l) kyslej kapusty, 15 dg sušených hríbov, 20 zrniek čierneho korenia, 15 zrniek nového korenia, 5 klinčekov, trocha rasce, 2 zrnká jalovca, trocha postrúhaného muškátového orieška, bobkový list, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica sladkej papriky, 1lyžičky pálivej papriky, 2 klobásy, 2 kocky masoxu, 2 lyžičky cukru, trochu oleja, hladká múka, vegeta, mleté korenie, 5 sušených sliviek, kyslá smotana podľa chuti.

Postup: Hríby zalejeme horúcou vodou a necháme 2 hodiny namočené. Potom prepláchneme a dáme variť. Medzitým podusíme na oleji cibuľu, pridáme kapustu, podlejeme vodou a varíme. Pridáme predvarené hríby a 2 kocky masoxu, sušené slivky, predlačený cesnak, bobkový list, čierne a nové korenie, rascu, jalovec, muškátový oriešok, klinčeky, papriku a uvaríme do mäkka. Pred dovarením pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, povaríme, potom pridáme cukor, vegetu, korenie  – podľa chuti. Ak je polievka redšia, zahustíme ju zátrepkou z hladkej múky. Do hotovej polievky môžeme pridať kyslú smotanu.


Strieborný losos pečený na zemiakoch
Ingredience: 1 kg lososa, soľ, korenie na ryby, 3–4 kolieska citróna, rozmarín, maslo, 1 kg zemiakov, rasca, vegeta, olej na vymastenie pekáča.

Postup: Očistené, nakrájané zemiaky dáme na väčší vymastený pekáč. Osolíme, posypeme vegetou a rascou a premiešame. Lososa umyjeme, osušíme, posolíme, potrieme korením na ryby, pridáme vegetu a položíme na zemiaky. Na lososa uložíme plátky citróna a obložíme ho kúskami masla. Dáme piecť, občas podlejeme roztopeným maslom.



Želám DOBRÚ CHUŤ a príjemné Vianoce.

martajur

Marie Poštová


22.12.2006   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Slovenské štědrovečerní menu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.