Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vyznáte se v koření? Další díl malého seriálu.

Vyznáte se v koření? Další díl malého seriálu.

Dnes pokračujeme v představování jednotlivých druhů koření. Jestliže někdy zápolíte se správným odhadem, které koření se k jakému jídlu nejlépe hodí, třeba vám náš stručný přehled přijde vhod.

Hřebíček

Koření velmi aromatické, s palčivou chutí. Přidává se do perníků, do dušené rýže, ale i do sladkých omáček, kompotů, paštik a nádivek a do sladkého pečiva.

Jalovec

Má kulovitý tvar, černou barvu, sladkou chuť. Hodí se ke zvěřině a k hovězímu masu.

Kapary

Koření s nakyslou chutí, které výborně poslouží při přípravě pikantních omáček, pomazánek, salátů, stejně jako na dochucení masa.

Kari

Žlutohnědý prášek velmi výrazné chuti, obsahující směs koření: kurkumy, kardamomu, zázvoru, koriandru, hřebíčku, pepře, nového koření, kmínu a muškátového květu. Dodá chuť pokrmům z rýže, omáčkám i pomazánkám.

Kerblík

Lístky s jemnou anýzovou vůní a chutí. Můžete je přidat do bramborových polévek, omáček, rybích marinád.

Kmín

Výrazná chuť a vůně. Hodí se do polévek, pod masa, do pomazánek, chleba, pečiva, do zelí, hub, k vaření brambor.

Kopr

Listy jednoleté byliny s příjemnou vůní. Ochutí polévky, omáčky, pomazánky, saláty i nakládané okurky.

Koriandr

Příjemně voní a má nasládlou chuť. Využijete jej na zvěřinu, ryby, do pikantních omáček, ale i do uzenin, pečiva a likérů. Tam však použijte jen malé množství.

Květ muškátový

Kořenná vůně, palčivá chuť. Hodí se do těsta, nádivek, bílých polévek a omáček.

Libeček

Má výraznou kořennou chuť a vůni. Přidejte ho do bramborových polévek nebo do zeleninových salátů.

Majoránka

Silně kořenná chuť a vůně. Bez ní si neumíme představit bramborovou polévku, ale ani guláš, sekané pečeně, prejty a skopové maso.

 

Další díl seriálu o koření vám přineseme hned zítra.

Meryl


23.4.2007   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vyznáte se v koření? Další díl malého seriálu.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.