Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Poslední díl seriálu o koření

Poslední díl seriálu o koření

Dnes vám naposledy představíme druhy nejznámějšího koření a to, k čemu se nejlépe hodí.

Skořice

Má příjemnou chuť a vůni, používá se převážně mletá. Hodí se na kaše, nákypy, do sladkých nádivek, povidel, perníků, ale také do brusinkových kompotů a do teplých nápojů – například svařené červené víno.

Šafrán

Má silně nahořklou, ostrou chuť. Pokrm hodně obarví. Používá se k barvení bílých omáček a polévek, tvarohových sýrových pokrmů a těst.

Šalvěj

Silně voní a má hořkou chuť. Použijte ji pod dušené nebo pečené ryby, ale také do nádivek, marinád, pod zvěřinu.

Tymián

Má příjemnou, štiplavou chuť. Využijete jej do mořidel na nakládání zvěřiny nebo masa na divoko, do smetanových omáček, bramborových polévek.

Vanilka

Má červenohnědou barvu, příjemně voní. Hodí se do sladkých omáček, krémů, moučníků, zmrzlin.

Zázvor

Je velmi aromatický, má palčivou chuť. Ochutíte jím hovězí pečeně, rosoly, kečupy.

 

Jaké koření máte nejraději vy? Které nesmí ve vaší kuchyni chybět?

Meryl


25.4.2007   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Poslední díl seriálu o koření

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.