Poslední díl seriálu o koření
Dnes vám naposledy představíme druhy nejznámějšího koření a to, k čemu se nejlépe hodí.
Skořice
Má příjemnou chuť a vůni, používá se převážně mletá. Hodí se na kaše, nákypy, do sladkých nádivek, povidel, perníků, ale také do brusinkových kompotů a do teplých nápojů – například svařené červené víno.
Šafrán
Má silně nahořklou, ostrou chuť. Pokrm hodně obarví. Používá se k barvení bílých omáček a polévek, tvarohových sýrových pokrmů a těst.
Šalvěj
Silně voní a má hořkou chuť. Použijte ji pod dušené nebo pečené ryby, ale také do nádivek, marinád, pod zvěřinu.
Tymián
Má příjemnou, štiplavou chuť. Využijete jej do mořidel na nakládání zvěřiny nebo masa na divoko, do smetanových omáček, bramborových polévek.
Vanilka
Má červenohnědou barvu, příjemně voní. Hodí se do sladkých omáček, krémů, moučníků, zmrzlin.
Zázvor
Je velmi aromatický, má palčivou chuť. Ochutíte jím hovězí pečeně, rosoly, kečupy.
Jaké koření máte nejraději vy? Které nesmí ve vaší kuchyni chybět?
25.4.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5