Kuřecí ragú s lečem
Potřebujete: 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo vykostěná stehna), 4 rajčata, 2 papriky, cibuli, olej, sůl, 1 dl smetany, sladkou papriku, česnek.
Postup: Nakrájenou cibuli a česnek necháme zpěnit na oleji, poprášíme sladkou paprikou, pak zalijeme vodou a uvedeme do varu. Do vroucí směsi vložíme maso nakrájené na kostičky a dusíme, až je maso téměř měkké. Oloupaná a nakrájená rajčata a papriky nakrájené na nudličky přidáme k masu. Jídlo je téměř hotovo, když je maso měkké. Nakonec zalijeme smetanou.
9.7.2007 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí ragú s lečem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dělávám něco podobného, jen to dusím, nevařím. někdy tam přidávám pro změnu provensálské byliny. Dodají zase jinou chuť!
Jinak díky za inspiraci, tohle vypadá poživatelně.
orinka: To s tím kuřecím, že je ho zbytečné vařit, páč je to rychlé maso, si myslela kámoška taky. A pak ležela týden na infekčním na kapačkách s kampylobacilem.
taky je to rychlý a dobrý.
no, myslím, že rychlé maso, jako je kuřecí, je zbytečné vařit. Podle mě úplně postačí, když se na cibuli narychlo opeče, nechá zatáhnout, zbělet a přihodí se k tomu zeleniny do leča. Voda to podle mě dost pokazí, stačí zastříknout, aby se to spodem nepálilo. Práškovou papriku bych vynechala.
To zni bajecne.