Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Masové placičky

Masové placičky

Potřebujete: Kuřecí nebo krůtí prsa (popř. vepřovou kýtu) – asi 1/2 kg, 2 velké cibule, česnek, sůl, mletý kmín, vegetu, 3–4 vejce, 2–3 lžíce Maizeny či jiného škrobu.

Postup: Maso nakrájíme na kousky nebo umeleme na mlýnku s většími otvory. Přidáme nakrájené cibule, podle chuti nasekaný česnek, sůl, mletý kmín, trochu vegety. Vyklepneme vejce a smícháme. Na zahuštění přidáme škrob. Je dobré nechat hmotu pár hodin rozležet. Na rozpáleném oleji smažíme placičky, přebytečný tuk odsajeme pomocí ubrousků.

Jako příloha je výborný pikantní zeleninový salát – papriky, rajčata, okurky, prostě dle chuti.

Recept nám poslala čtenářka Lásková. Děkujeme za něj, už se nám sbíhají sliny :-)

Marie Poštová


11.9.2007   Rubrika:   |   Komentářů 15   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Masové placičky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
ijaku
ijaku - 11.9.2007 20:50

Tyto placičky jsem dělala v nedělu, ale místo vegety jsem dala papriku a kari. Nedávala jsem česnek a dala lžičku cukru. Nemělo to chybu smajlik - 47

 
Boubel
Boubel - 11.9.2007 16:20

LenkaT.: Sára: taky jsem byla strašena kravskými kopytysmajlik - 68. Ale což, používám magi doma normálně.
Jinak recept zní velice jedle smajlik - 57

 
Sára
Sára - 11.9.2007 14:51

LenkaT.: z kravích kopyt a ten smradsmajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76takže si tatínek ani tak nedělal srandu...ale jestli ti chutná tak se na to vyprdni, co očko nevidí tak zase tak neřeším, jen jsem tomu nechtěla věřítsmajlik - 48smajlik - 25

 
Ota
Ota - 11.9.2007 14:14

tyrkys: ochutnal jsem jen jednou , bylo to strašně slaný

 
Ota
Ota - 11.9.2007 14:14

orinka: oni tam překvapivě jedí velmi dobře ...

1. značný vliv indie

2. slabé přílohy hodně dobrých receptů na jehněčí a hovězí , králíka a krocana

3. vynikající muffins a další sušenky

 
tyrkys
tyrkys - 11.9.2007 14:12

Ota: Marmit chutná spíš jako droždí, ovšem už poněkud jetýsmajlik - 20smajlik - 70

 
Ota
Ota - 11.9.2007 14:07

Sára: taky kreativně kořením ale jsou prostě chutě natolik univerzální že se my chce až smajlik - 36 když mě někdo do basmati rýže a tikka masaly naleje kečup Helmans nebo jak se to jmenuje

 
orinka
orinka - 11.9.2007 14:07

Ota: ale fuj. I když, ona ta anglická kuchyně ..... v podstatě se jim, chudákům, ani nedivím, že občas potřebují kousnout do něčeho takovéhosmajlik - 68

 
Ota
Ota - 11.9.2007 14:02

orinka: v anglii něco podobného maggi jedí ve stuhlé formě jmenuje se to Marmit je to strašnýýýýýýý

 
orinka
orinka - 11.9.2007 13:10

Maggi ve špajzu mám, ale do polévky ho nedávám, stojí tam jaksi z nostalgie. Jako dítě jsem ho milovala natolik, že jsem ho tajně ulizovala a kapala si na jazyksmajlik - 63. Teď už ho tolik nepotřebuju.smajlik - 68 Polévky dochucuji nejradši česnekem, saturejkou, majoránkou, někdy kari nebo i kořením ze sáčku, třeba na pečené kuře. Osvědčily se mi i bylinkové polévkové kostky. Když polévka pořád nemá správnou chuť (nemyslím bujóny, ale ty zasmažené), napraví to často špetka cukru.

 
LenkaT
LenkaT - 11.9.2007 12:24

Sára: z koňských kopyt, že?smajlik - 64 Ne, dělám si srandu, to se nám jen snažil namluvit v dětství otec, aby nám ho znechutil. Můj muž si dává magi do všeho, snad by si ho dal i do krupičné kaše, kdyby ji jedl. smajlik - 68
Já do těchto placiček přidávám ještě sojovou omáčku, tak 1 polévkovou lžíci. Nám to tak chutná. smajlik - 26

 
Sára
Sára - 11.9.2007 11:36

Ota: a to já tam hážu kořeníčko podle nálady a chuti, držím se hesla přiměřeně a vychází mi tosmajlik - 68magi ne, páč mi nechutná a navíc jsem viděla z čeho se vyrábí, takže se obejdusmajlik - 34

 
Ota
Ota - 11.9.2007 10:57

Sára: nedám smajlik - 62
nenávidím "univerzální chutě" , UHO, vegeta ,maggi, kečup .

Někdo vymyslí recept a pak se to všechno zabije univerzálními dochuťovadly

Vařím polévku od rána, vyvažuju chuť připustil bych maximálně dosolit a tchán se ptá nemáš maggi a jak ho znám nalil by si tam půl lahve smajlik - 76

 
Sára
Sára - 11.9.2007 10:40

Ota: vegetu používám taky, kupuju bez glutamanu, ale mám doma oběsmajlik - 57 pokud ti nechutná tak ji tam nedávej, stejně tak jako magi, holt každý máme jiné chutěsmajlik - 68

 
Ota
Ota - 11.9.2007 10:32

Me na tom odrazuje ta Vegeta .... je strašný jak je to v česku rozšířený ... vraž do toho Vegetu .

Stejně příšerný zvyk jako lít magi do polívky na talíři

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.