Masové placičky
Potřebujete: Kuřecí nebo krůtí prsa (popř. vepřovou kýtu) – asi 1/2 kg, 2 velké cibule, česnek, sůl, mletý kmín, vegetu, 3–4 vejce, 2–3 lžíce Maizeny či jiného škrobu.
Postup: Maso nakrájíme na kousky nebo umeleme na mlýnku s většími otvory. Přidáme nakrájené cibule, podle chuti nasekaný česnek, sůl, mletý kmín, trochu vegety. Vyklepneme vejce a smícháme. Na zahuštění přidáme škrob. Je dobré nechat hmotu pár hodin rozležet. Na rozpáleném oleji smažíme placičky, přebytečný tuk odsajeme pomocí ubrousků.
Jako příloha je výborný pikantní zeleninový salát – papriky, rajčata, okurky, prostě dle chuti.
Recept nám poslala čtenářka Lásková. Děkujeme za něj, už se nám sbíhají sliny :-)
11.9.2007 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Masové placičky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tyto placičky jsem dělala v nedělu, ale místo vegety jsem dala papriku a kari. Nedávala jsem česnek a dala lžičku cukru. Nemělo to chybu
LenkaT.: Sára: taky jsem byla strašena kravskými kopyty. Ale což, používám magi doma normálně.
Jinak recept zní velice jedle
LenkaT.: z kravích kopyt a ten smradtakže si tatínek ani tak nedělal srandu...ale jestli ti chutná tak se na to vyprdni, co očko nevidí tak zase tak neřeším, jen jsem tomu nechtěla věřít
tyrkys: ochutnal jsem jen jednou , bylo to strašně slaný
orinka: oni tam překvapivě jedí velmi dobře ...
1. značný vliv indie
2. slabé přílohy hodně dobrých receptů na jehněčí a hovězí , králíka a krocana
3. vynikající muffins a další sušenky
Ota: Marmit chutná spíš jako droždí, ovšem už poněkud jetý
Sára: taky kreativně kořením ale jsou prostě chutě natolik univerzální že se my chce až když mě někdo do basmati rýže a tikka masaly naleje kečup Helmans nebo jak se to jmenuje
Ota: ale fuj. I když, ona ta anglická kuchyně ..... v podstatě se jim, chudákům, ani nedivím, že občas potřebují kousnout do něčeho takového
orinka: v anglii něco podobného maggi jedí ve stuhlé formě jmenuje se to Marmit je to strašnýýýýýýý
Maggi ve špajzu mám, ale do polévky ho nedávám, stojí tam jaksi z nostalgie. Jako dítě jsem ho milovala natolik, že jsem ho tajně ulizovala a kapala si na jazyk. Teď už ho tolik nepotřebuju. Polévky dochucuji nejradši česnekem, saturejkou, majoránkou, někdy kari nebo i kořením ze sáčku, třeba na pečené kuře. Osvědčily se mi i bylinkové polévkové kostky. Když polévka pořád nemá správnou chuť (nemyslím bujóny, ale ty zasmažené), napraví to často špetka cukru.
Sára: z koňských kopyt, že? Ne, dělám si srandu, to se nám jen snažil namluvit v dětství otec, aby nám ho znechutil. Můj muž si dává magi do všeho, snad by si ho dal i do krupičné kaše, kdyby ji jedl.
Já do těchto placiček přidávám ještě sojovou omáčku, tak 1 polévkovou lžíci. Nám to tak chutná.
Ota: a to já tam hážu kořeníčko podle nálady a chuti, držím se hesla přiměřeně a vychází mi tomagi ne, páč mi nechutná a navíc jsem viděla z čeho se vyrábí, takže se obejdu
Sára: nedám
nenávidím "univerzální chutě" , UHO, vegeta ,maggi, kečup .
Někdo vymyslí recept a pak se to všechno zabije univerzálními dochuťovadly
Vařím polévku od rána, vyvažuju chuť připustil bych maximálně dosolit a tchán se ptá nemáš maggi a jak ho znám nalil by si tam půl lahve
Ota: vegetu používám taky, kupuju bez glutamanu, ale mám doma obě pokud ti nechutná tak ji tam nedávej, stejně tak jako magi, holt každý máme jiné chutě
Me na tom odrazuje ta Vegeta .... je strašný jak je to v česku rozšířený ... vraž do toho Vegetu .
Stejně příšerný zvyk jako lít magi do polívky na talíři