Barevná rýže
Potřebujete: 2 varné sáčky rýže nebo 250 g sypké rýže, houby, 2 kuřecí prsíčka, 1 cibuli, 1 šalotku, oříšek másla, 2 vejce, pepř, sůl.
Postup: Čerstvé houby povařte doměkka a slijte (sušené namočte a též povařte/poduste). Dejte vařit rýži a zatím nakrájejte cibuli a šalotku najemno a kuřecí prsa na proužky. Na pánvičce rozpusťte máslo a vsypte předchozí suroviny. Občas promíchejte a asi po 10 minutách (nebo až si budete jisti, že kuře je dobře uděláno) přidejte povařené houby a rýži. Opepřete, osolte a nechte chvíli vařit a spojit chutě (samozřejmě za občasného míchání). Na další pánvi připravte míchaná vajíčka nebo omeletu (tu potom nakrájejte na proužky). Přidejte do barevné rýže a zlehka promíchejte.
Tip na servírování: Kdo má odvahu, může tuto krmi pojídat hůlkami.
P.S. A komu se nechce čistit houby, nechť prostě a jednoduše zakoupí konzervu se žampióny...
24.9.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Barevná rýže
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to určitě zkusím, jsou tam samé dobré věci